Sezona Kozoroga je skoraj tu in s tem še en energetski premik. Sonce se bo jutri zvečer premaknilo v znamenje Kozoroga, kar nam bo vrnilo nadzor in kontrolo nad nekoliko zmedenimi zadnjimi časi.

Sončev premik v znamenje Kozoroga označuje tudi zimski solsticij, ki nam postopoma prinaša več energije. Prihodnje leto nas bo popeljalo na pot, kjer bomo mnogi izmed nas zelo negotovi. Srečanje z energijo Kozoroga nam omogoča, da začnemo na stvari gledati realno in to nam bo dalo moč, da gremo naprej. Bolj odgovorni bomo in disciplinirani. Osredotočali se bomo na globje ravni in stvari, ki se nam prej niso zdele smiselne, se bodo sedaj začele sestavljati.

Osredotočimo se na svoje cilje in si prizadevajmo, da sedaj naredimo odločilne korake za svojo prihodnost. Znamenje Kozoroga govori o rasti, za prizadevanje za nekaj več. Več kot bomo sedaj vložili, več bomo v prihodnosti dobili.

Znamenju Kozoroga vlada planet Saturn, ki nam prinaša strukturo in nadzor. S temi energijami, ki skupaj delujejo se bomo naučili odpuščati in videti stvari drugače, čeprav bo mogoče težko. Zaradi tega se lahko počutimo razdraženi in občutek bomo imeli, kot da nas drugi ne sprejemajo. Boriti se bomo morali s svojimi lastnimi navzkrižji.

Kozorog je znamenje, ki prinaša veliko “zdravljenja” tistim, ki si to dopustijo. Prevečkrat pozabljamo kaj je za nas pomembno in sezona Kozoroga nas bo na to opomnila. Ne izgubljajmo se, dovolimo si spremeniti stvari in sami upravljati z njimi. Ni vse vedno tako zapleteno, kot je sprva videti. Čeprav si bomo postavljali vprašanja ali smo na pravi poti, naj nas to ne drži nazaj.