Nova luna predstavlja konec enega cikla Lune in začetek novega. Dala nam bo nov zagon energije in pobudo za nove začetke. Začnimo nove projekte, pojdimo na izlet ali končno povejmo osebi, ki jo imamo radi kaj čutimo do nje. Začnimo se spraševati ali nam vse tiste slabe navade, vedenje in prepričanja, ki nas zadržujejo od naše sreče, resnično koristijo…

Nova luna v znamenju Vodnarja (4. februar) označuje začetek novega cikla. Prijateljstvo, bratstvo, skupinske dejavnosti, družbena prizadevanja, skupinski projekti, preizkušanje novega, humanitarna prizadevanja ali vključitve v skupino pridejo s to Luno v ospredje. Zdaj so možni novi začetki glede katerega koli ali vseh teh vprašanj.

S to energijo Vodnarja imamo priložnost, da naredimo vznemirljive, napredne spremembe v našem življenju. Za nekatere izmed nas so okoliščine takšne, da moramo tem vprašanjem posvetiti več pozornosti. Imamo priložnost, da predstavimo zelo uporabne ideje, ki so tudi inovativne. Luna in  Merkur v lepi povezavi z Jupitrom nam bodo prinesli občutek upanja ter pozitivno razmišljanje in idealizem. V prihodnost bomo zrli z zaupanjem. Zanimal nas bo predvsem napredek in lastna svoboda.

To je čas, v katerem moramo reševati probleme, ki zahtevajo razmišljanje zunaj naših okvirjev, čas pogleda v prihodnost z novo, pozitivno vizijo, čas osredotočanja na razširjanje prijateljskih krogov, čas prejemanja podpore in izražanja ljubezni do ljudi okoli nas. Dajmo našim čustvom in strastem nekaj odmora, razvijmo nekaj več objektivnosti, odmaknjenosti od preteklih prog. Spoznajmo kako nekaj (ali nekdo) deluje, oživimo sebe skozi nove izkušnje ali preprosto drugačne. Spoznajmo, da nam bo nekaj odmaknjenosti in distanciranja od naših navad in vezanosti na preteklost pomagalo, da se odmaknemo od uničujočega vedenja, ki nas zadržuje.

Ta nova Luna nam bo prinesla kar nekaj pozitivnosti v naša življenja, vendar moramo biti tudi mi sami pripravljeni to spustiti k sebi. Le če bomo to storili, se lahko pomaknemo naprej.