Spomladansko enakonočje je pred nami in te energije, ki prihajajo na našo pot že prav dobro čutimo zaradi retrogradnega Merkurja.

Spomladansko enakonočje bo 20. marca, količina dnevne svetlobe in teme bosta na ta dan približno enaka. To je tudi mednarodni dan astrologije. Pomlad je čudovit čas, saj zopet vse postane novo. Pomlad nas spomni, da življenje prihaja iz nič in da tudi v najhladnejših trenutkih vedno prihaja nekaj posebnega.

Zaradi vpliva retrogradnega Merkurja bomo imeli občutek, da smo obtičali, ampak ni nam treba. Vedno lahko spremenimo svojo situacijo, če si to resnično želimo. Retrogradni Merkur nas bo prisilil, da se še enkrat ozremo nazaj, za dlje časa, in nam ponovno pokazal stvari, s katerimi se moramo soočiti in nas prisilil, da jih pustimo za seboj. V tem trenutku je kar dober terapevt za nas tale Merkur.

Druga pomembna stvar je, da bo v tem času Merkur še vedno v znamenju Ribi. Ribe nas bodo vodile k nečemu specifičnemu. Skupaj nas bosta  prisilila, da se bomo ukvarjali z dokaj resnimi situacijami v našem življenju.

Nič nas ne more resnično zadržati na mestu. Če je tisto kar iščemo na drugi poti od naše, uporabimo te energije, ki nam bodo vsekakor pomagale, da nas pripeljejo tja, kjer bi morali biti v življenju.