Jupiter v natalni karti nam pokaže kje so naši cilji, v kaj verjamemo, na katerih področjih lahko zrastemo. Je planet rasti in širitve.  Jupiter je razlog, da počnemo to kar počnemo.

Jupiter je retrograden približno štiri mesece vsako leto. Štiri mesece preživi kot jutranja zvezda (vzhaja pred Soncem). To je čas, ko sanjamo velike sanje in se navdušujemo nad novimi začetki.

V naslednjih štirih mesecih bo torej Jupiter retrograden. Sredi tega gibanja bo tudi nasproti Soncu in čas bo primeren za to, da si podrobno ogledamo svoje cilje in jih prilagodimo. Tik pred koncem retrogradnosti pa bo naredil trigon s Soncem, malce lepšo povezavo in če bomo do takrat dobro opravili svoje delo ter delali na svojih ciljih, bo po njegovi retrogradnosti za nas čas, ko bomo dosegli največje rezultate.

Do takrat…

Jupitrova retrogradnost nas bo spodbujala k razmišljanju o velikem “Zakaj?”. Zakaj počnemo kar počnemo? Ali so naši cilji resnično usklajeni z našim namenom, z našo integriteto? Kaj svet misli o našem cilju? Kaj je treba prilagoditi? Kaj smo spregledali?

Mnogi opustijo svoje cilje, ko naletijo na odpor ali oviro, ampak ne počnimo tega. Vloga retrogradnega Jupitra ni, da nas ustavi, ampak da nam pomaga dobiti povratne informacije. S to povratno informacijo bomo zagotovo uspeli, ko bo Jupiter zopet prešel v direktno smer.

Nihče ne želi upočasniti. Ampak če želimo doseči nekaj odličnega, moramo sprejeti, da vožnja ni vedno gladka. Počasi, poglejmo okoli, a nadaljujmo. To bo naša priložnost, da vidimo podrobnosti, ki smo jih spregledali v času, ko je bil Jupiter direkten.

Izzivi s katerimi se soočamo so samo začetek…