Ne samo zato ker smo že na polovici leta 2019, ampak tudi zato, ker bo tu kar nekaj pomembnega dogajanja iz planetarnih vidikov.

21. junija nastopi enakonočje. Kar bo naredilo to enakonočje tako posebno, je Neptun, saj se bo takoj po le-tem obrnil v retrogradno smer.

Neptun bo pravzaprav »zvezda« tega meseca, saj bo poleg retrogradnosti naredil tudi dva zelo pomembna aspekta – sekstil s Saturnom in kvadrat z Jupitrom. Prvič je naredil ta dva aspekta v januarju, sedaj bo drugi, novembra pa bo tretji in zadnji.

V juniju bodo tako retrogradni Neptun, Saturn in Jupiter. Torej, smo na prelomnici. Imamo možnost da spremenimo potek stvari. Karkoli že počnemo, se bo odrazilo v »končnem izidu« teh tranzitov, ki se bo zgodil v zadnjem delu leta.

Neptunov kvadrat z Jupitrom bo povzročil to, da se bomo počutili kot da je vse mogoče, Neptunov sekstil s Saturnom pa nam bo pomagal, da dejansko naredimo nekaj na naših sanjah in težnjah.

Z Neptunom si želimo biti eno z vsem, ne želimo se več počutiti same in ločene.

Negativna stran tega je, da lahko izgubimo stik z realnostjo in se umaknemo v domišljijski svet. Pozitivna je, da je ves svet naš. V bistvu lahko dosežemo karkoli, za kar si prizadevamo. Neptun raztopi vse meje – realne ali namišljene.

Seveda brez zapletov ne bo šlo, saj bomo imeli tudi vrsto nasprotij med planeti v znamenju Raka (Merkur, Mars in Severno sečišče) in planeti v znamenju Kozoroga (Saturn, Pluton in Južno sečišče), tako da bomo razdvojeni med družinskimi obveznostmi in kariero, med tem kar počnemo »prav« in tem kar svet pričakuje od nas.

Ampak…če smo v preteklosti verjeli, da je nekaj nemogoče, lahko v tem mesecu končno vidimo skozi meglo in spoznamo, da so te ovire samo v našem umu.