Vstopamo v eno najmočnejših iniciacij leta 2019, saj se Saturn pripravlja na direktno smer. Blokade in zamude, ki trajajo od pomladi (Saturn je retrograden od  aprila) se lahko sedaj odpravijo, zmede v smeri dolgoročnih načrtov, kariernih ciljev in z(a)vez pa se lahko nenadoma potrdijo.

Če smo to obdobje pametno izkoristili lahko zdaj koristimo nagrade za svojo potrpežljivost, delavnost in trdoživost. Darila Saturna so zakladnica časti –  zato ta teden pozorno spremljajmo ali se naše trdo delo in predanost že obrestujejo. Nasprotno lahko ta Saturnov obrat za nas pomeni »pregon«, hitre zaključke ali znamenje, da še nismo opravili Saturnovega testa zrelosti.

Saturnov obrat v direktno smer govori o posameznikovi življenjski misiji, o klicu duše, zaradi česar se mnogi trenutno odpravljajo na svojo pravo pot. To je čas ko se lahko odnosi, prijateljstva, poslovna razmerja zaključijo ali začenjajo. Pogovori v tem tednu nosijo globok karmični potencial za ozdravitev in rast. To je teden, ko bomo lahko prejeli odgovore na vprašanja, ki so bila odprta skoraj celo leto.

Ves mesec bo Saturn tudi v tesni povezavi z Južnim vozlom. Morda bo kdo poskusil obrniti čas nazaj,  toda Saturn se je ravno obrnil. Ne gre nazaj. Pustimo preteklost v preteklosti.