Kar pomemben tranzit, saj Jupiter znamenje zamenja le enkrat letno. Jupiter je planet širjenja, rasti,  iskanja višjega  razumevanja…Kozorog pa je odgovoren, predstavlja vodstvo, je stabilen in ambiciozen v svojih prizadevanjih, obvladuje vse okoli sebe, strukturira…

Torej, Jupiter v znamenju Kozoroga pomeni gradnjo oz. širitev struktur. Na osebni ravni začnemo tu materializirati vse znanje in razumevanje, pridobljeno v zadnjem letu, ko je bil Jupiter v znamenju Strelca. Poglejmo nazaj na svoje življenje v preteklem letu .. Koliko smo se razširili oz. spremenili? Koliko lekcij smo se naučili v smislu svoje svobode in resnice? Koliko znanja smo pridobili? Koliko potovanj smo opravili? Kako se je razširil naš način videnja sebe in sveta? Ali smo imeli miselnost, ki je drugačna od prejšnje perspektive o nečem?

Zdaj bomo svoje življenje začeli strukturirati na podlagi modrosti, pridobljene skozi vse težave,  borbe, zmage in potovanja zadnjega leta. Z Jupitrom v Kozorogu bomo več kot leto dni iskali konkretne rezultate. Naš odnos do dela in praktičnega, realnega delovanja bo pozitiven. Naša presoja bo preudarna in zrela.

Z disciplino in strategijo Kozoroga lahko usmerimo svojo pot naprej, da bo ustrezala naši novi ravni gledanja na svet. Kozorog je povezan s poslovno in javno izpostavljenostjo in Jupiter v Kozorogu bi nam to lahko prinesel.

Med tem tranzitom se moramo naučiti biti bolj prilagodljivi in strpni do slabosti drugih ali svojih. Paziti moramo tudi na preveč sebičen pristop. Čas je, da se korak za korakom lotimo discipliniranega, zavzetega, pristopa k uresničevanju svojih ciljev.

Cenili bomo svoje dosežke in še posebej bomo ponosni, ko bomo prevzemali odgovornost zase in nase.