23. aprila 2020 se bo dovršil mlaj na 3 ° znamenja Bika in bo tesno povezan z Uranom, planetom svobode in osvoboditve.

Astrološko so mlaji močna orodja za napovedovanje, saj na nas ne vpliva le na dan ko se pojavi, ampak na celoten lunarni cikel.

Prejšnji mlaj 24. marca je bil povezan s Kironom, ranjenim zdravilcem, torej se je šlo v celotnem lunarnem ciklu (24. marec – 23. april) za nekakšno ozdravitev, ko/če smo se sprijaznili z našo rano. Pri nekaterih je bila rana dobesedna, druge so dramatične spremembe v življenjskem slogu prisilile, da so se sprijaznili s stvarmi, pred katerimi so morda bežali ali jih pometali pod preprogo.

Kadar ne moremo ven, se moramo obrniti navznoter. In od tu ne moremo uteči.

Tudi Saturn je v času prejšnjega mlaja prestopil v znamenje Vodnarja. Saturn je planet omejitev,  Vodnar znamenje svobode in skupin – kar je vodilo do omejitev gibanja, socialnega distanciranja… A to je bilo takrat. Tokratni mlaj pa ima popolnoma drugačno vibracijo, saj bo v konjukciji z Uranom, planetom svobode. Torej prihajajoči mlaj ne govori o spopadu  z rano, ampak za osvoboditev le te.

Zanimivo je, da je v astrologiji Kiron (simbol tistega, kar smo doživeli v zadnjem lunarnem ciklu) vez med Saturnom (omejitve) in Uranom (svoboda, osvoboditev), kar pomeni, da šele ko se soočimo z rano in najdemo ustvarjalne načine za zdravljenje, lahko najdemo svobodo. Šele s sprejemanjem svoje bolečine se lahko osvobodimo.

Vprašanje je le kakšno svobodo nam prinaša Uran. Je to vrsta svobode, ki jo je Uran prinesel ob odkritju, v poznem 18. stoletju? Odkritje Urana je sovpadlo z revolucijami francoske, ameriške in drugih držav in boja za neodvisnost, pa tudi z dobo razsvetljenstva in tehnološko in industrijsko revolucijo. Ali nam bo mlaj prinesel svobodo pred omejitvami? Bo konec socialne distance? Ali pa bo prinesel drugačno svobodo?

Mlaj v Biku – najpomembnejša vrsta svobode

Mlaj v Biku, znamenju samostojnosti, avtonomnosti in zdrave pameti. Govoril nam bo, da najdemo tisto vrsto svobode, ki nam omogoča, da smo to, kar smo – vsak posameznik po svoje. In iz točke popolne samostojnosti in samozavedanja lahko najdemo občutek svobode, ki presega zidove in socialno distanciranje, ki nas omejujejo.

Morda je to najpomembnejša vrsta svobode.

Morda ne bomo mogli spremeniti svojih okoliščin. Vedno pa lahko izberemo, kako se bomo odzvali na to kar se nam zgodi. Prava svoboda izvira iz zavedanja, da se lahko lotimo vsega kar nam pride na pot.