Severni vozel se premakne v znamenje Dvojčka, Južni vozel pa v znamenje Strelca in tam ostajata do januarja 2022, kar pomeni, da se Severni vozel premakne iz znamenja Raka, Južni pa iz znamenja Kozoroga.

Pomen Luninih vozlov

Preden analiziramo ta tranzit, poglejmo, kakšno vlogo igrata Lunina vozla v astrologiji. Imamo dva vozla, Severnega in Južnega, ki sta vedno drug nasproti drugemu.

Lunina vozla sta edini astrološki telesi, ki se premikata nazaj, ne samo takrat ko sta retrogradna, ampak vedno in zaradi tega gibanja sta povezana z našimi preteklimi življenji, z našo karmo in usodo. Pravzaprav je samo Južni vozel povezan z našimi preteklimi življenji in preteklo karmo. Severni pa je povezan z našo prihodnjo karmo, z možnostjo spremeniti le to in na novo napisati scenarij naše usode. Južni vozel tako predstavlja nerešeno karmo, ki jo moramo v tem življenju “rešiti”, predstavlja naše nedokončane zadeve iz preteklosti, možnosti ki jih nismo prevzeli in stvari, ki jih še nismo uresničili.

Kako delujeta Lunina vozla

Rodili smo se z nalogo, da dokončamo kar smo začeli in izpolnimo poslanstvo našega Južnega vozla. Toda ta izziv se zna zasukati. Karmičnega pouka ne bomo mogli dokončati, če ne pogledamo v ravno nasprotno smer, v Severni vozel. Razlog je preprost. Naše težave ne moremo rešiti z istim razmišljanjem, kot smo ga uporabili, ko smo jih ustvarili. K njim moramo pristopiti iz nasprotne smeri.

Južni vozel je naše znano območje udobja, kar instinktivno vemo in znamo iz prejšnjih življenj, kar bi še naprej delali, ker se tako počutimo varno in naravno. Vendar obstaja razlog, da naša misija Južnega vozla ni bila izpolnjena. Severni vozel je nam neznano ozemlje, območje tveganja in hkrati je Severni vozel točno tisto, kar moramo sprejeti in se naučiti obvladati.

Južni vozel lahko »odklenemo« in s tem rešimo preteklo karmo le tako, da se obrnemo k Severnemu vozlu. Šele ko se osredotočimo na Severni vozel vse teče v popolni uskladitvi z vesoljem, z našim poslanstvom. To pa ne pomeni, da bi morali popolnoma zapustiti Južni vozel in se osredotočiti le na Severnega. Naš Južni vozel je v resnici darilo – nekaj kar čaka, da dokončamo in če želimo to storiti potrebujemo navodila Severnega vozla.

Južni vozel postane težava, ko se zataknemo vanj in se nočemo spremeniti. Ko počnemo iste stvari vedno znova. To nas drži v preteklosti. Severni vozel je tam, kamor se usmerimo, Južni pa je tisto, od česar se moramo oddaljiti. Rešitev problema Južnega vozla je vedno Severni vozel.

Enačba Luninih vozlov:  

Problem (Južni vozel) → Rešitev (Severni vozel) → Izid (Južni vozel)

Za prikaz enačbe si poglejmo tranzit Luninih vozlov, ki ga pravkar zaključujemo.

Od leta 2018 do maja 2020 sta bila Lunina vozla v Raku (Severni vozel) in Kozorogu (Južni vozel).

Kozorog je znamenje struktur, sistemov in hierarhije, vlada politiki in velikim organizacijam. Rak je znamenje naše cone udobja, našega doma in naše družine. Vloga Raka je, da nam pomaga povezati se s svojo resnično naravo in zgraditi močan notranji temelj.

Če uporabimo enačbo Luninih vozlov:

Problem – Južni vozel v Kozorogu: politika, sistemi in strukture, ki jih poganja moč. “Delo, delo, delo, delo, delo” – potrebe sistema so pomembnejše od potreb posameznika. Korumpiran patriarhalni pristop.

Rešitev – Severni vozel v Raku: zagotovitev varnosti vsakega posameznika in njegova oskrba. Negovanje posameznika, družine in Zemlje. Več časa preživi doma. Skrb za ranljive (otroke, starejše). Arhetip matere, ki neguje.

Rezultat – Južni vozel v Kozorogu: boljši sistemi, ki upoštevajo varnost in nego. Politika in organizacije, ki delujejo v skladu s potrebami posameznika. Arhetip očeta, ki prevzema odgovornost in skrbi za svoje ljudi.

Te dni Lunina vozla  zamenjata znamenji. Severni vozel, kamor se odpravljamo, je v Dvojčkih, Južni vozel, kar moramo pustiti za seboj, pa je v Strelcu. Od maja 2020 do januarja 2022 se moramo naučiti sprejemati teme Dvojčkov in opustiti tematike Strelca.

Dvojčka proti Strelcu

Vsi imamo znamenji Dvojčka in Strelca v svojih kartah, zato lahko vsa ta načela uporabimo na določenih področjih svojega življenja. Os Dvojčka / Strelec je os znanja, kako smiselno gledamo na svet. Toda Dvojčka in Strelec imata različna pristopa do znanja.

Znamenje Dvojčka (in njegov vladar Merkur) vladajo našemu osnovnemu procesu razmišljanja, kako obdelujemo in smiselno prenašamo informacije z logičnega, na dejstvih temelječega vidika. Ko odpremo oči in se ozremo okoli sebe ter smo pozorni na to, kar vidimo, slišimo in se dotikamo, delujemo iz svojih » Dvojčkovih« možganov. Zato so ljudje s poudarjenim znamenjem Dvojčka znani po tem, da so radovedni, intelektualni in imajo veliko različnih interesov. Znamenje Dvojčka je povezano tudi z ljudmi iz našega neposrednega okolja – našimi sosedi, znanci, sorojenci in razširjeno družino, sodelavci in drugimi ljudmi, s katerimi se vsakodnevno družimo. Povezano je tudi s krajšimi potovanji, z osnovnošolskim izobraževanjem, učenjem ene veščine hkrati.

Znamenje Strelec (in njegov vladar Jupiter) je podoben znamenju Dvojčka, vendar teme znamenja Dvojčka dvigne na višjo, bolj abstraktno raven. Če je znamenje Dvojčka to kar vidimo, ko odpremo oči, je Strelec tisto, kar vidimo, ko zapremo oči – nevidne povezave med različnimi temami in področji. Dvojčki so naš konkreten um, Strelec je naš abstraktni um. Znamenje Dvojčka je na dejstvih zasnovano razmišljanje, Strelec pa je intuicija, mišljenje z velikimi slikami. Če Dvojčke definira radovednost in k vsemu pristopijo kot radovedni otroci, lahko Strelcu primanjkuje radovednosti in raje sledi markirani poti, kar ima prednosti in slabosti. Strelec ne izgublja časa z izumljanjem kolesa in resnično lahko prihrani čas in energijo, če se drži tega, kar je že dokazano, vendar lahko postane žrtev dogme in se lahko zatakne v paradigme, ki so tudi njega prerasle.

Strelec je povezan z ljudmi, s katerimi komuniciramo, ne nujno s pomočjo vsakodnevnih interakcij (kot Dvojčka), temveč z izbiro. To so avtorji knjig, voditelji skupnosti, ljudje, s katerimi se srečujemo na potovanju v tujini, učitelji in mentorji, ki jih najdemo na spletu. Strelec širi znanje z raziskovanjem različnih stališč, povezovanjem pik in sprejemanjem eksotičnih konceptov ali kultur. Zato sta Strelec in Jupiter povezana s tujci in tujimi kulturami.

Tako Dvojčka kot Strelec vladata sistemom znanja, kot so izobraževanje, vera, običaji ali življenjski slog. Toda če nam Strelec reče, da bomo v religiji ali zgodovinskih knjigah našli vse, kar moramo vedeti, nas Dvojček, tako kot Budha, spodbuja, da “dvomimo v vse in najdemo svojo lastno luč”.

V naslednjih 18 mesecih se bomo želeli naučiti kako biti Dvojček, medtem ko bomo želeli notranjega Strelca posesti na stol, naj čaka. Pa ne zato, ker imajo Dvojčki prav, Strelec pa ne, ampak ker je Severni vozel v znamenju Dvojčka, bi to moral biti naš fokus.

Čez 9 let, ko bomo imeli povratne umestitve (Severni vozel v Strelcu in Južni vozel v Dvojčkih), bo ravno obratno.

Poglejmo, kako bosta na nas natančneje vplivala Severni vozel v Dvojčkih in Južni vozel v Strelcu:

Radovednost (Dvojčka) proti abstrakciji (Strelec). Dvojčki so radovedni raziskovalci, ki pristopijo k vsemu. Strelec pa je duhovni učitelj, ki poskuša najti smisel izven logike. Toda pomanjkljivosti “pomena, ki presega logiko” je, da zaradi manjkajočih pomembnih informacij dosegajo napačne zaključke in na koncu sprejemajo slabe odločitve. Tudi če ste duhovni tip osebe (in verjetno ste, če to berete), bo vaša lekcija v naslednjih 18 mesecih “razmišljati kot Dvojčka”, izpodbijati svoje domneve in z radostjo pristopiti k življenju. Nekatera naša dolgotrajna prepričanja se lahko porušijo in se morajo zrušiti, ko je Južni vozel v Strelcu, tako da lahko pustijo prostor za ustreznejša prepričanja, ki nam bodo bolje služila v naši novi resničnosti.

Dejstva (Dvojčki) proti znanju (Strelec). Dvojček je tisti znanstvenik, ki verjame le v tisto, kar je mogoče potrditi na fizični ravni, medtem ko je Strelec mistik, ki ve da je življenje več kot tisto, kar lahko vidimo in razumemo s svojimi čutili. Čeprav za dosego modrosti potrebujemo oba pristopa, nas bo Severni vozel v Dvojčkih naslednje leto in pol prosil, da odpremo svoj um bolj znanstvenemu, na dejstvih temelječem pristopu.

Ne sprejemajmo prepričanja samo zato, ker to počnejo vsi drugi. Namesto tega – tako kot je Buda rekel – “Dvomite v vse in najdite svojo luč”.

Vadba (Dvojčki) proti teoriji (Strelec). Dvojčki se raje učijo skozi prakso in izkušnje. Strelec ljubi knjige in teorije, a ko je Severni vozel v Dvojčkih, se želimo osredotočiti na prakso, ne na teorijo. Opravimo pripravništvo. Učimo se s početjem. Prosimo nekoga, da demonstrira ali nam razloži, kako nekaj storiti. To ni čas, da stvari razumemo s teoretičnega, abstraktnega vidika, ampak na način, da si dejansko umažemo roke.

Notranji krog (Dvojčka) proti zunanjemu krogu (Strelec). Dvojčki so naš ožji krog ljudi (sorodniki, sosedje, sodelavci), ljudje, s katerimi vsakodnevno komuniciramo. Strelec so tujci, ljudje različnih okolij, ljudje, ki imajo različna stališča…Ko bo Severni vozel v Dvojčkih, bo naš notranji krog postal pomembnejši.

Potovanje na kratke razdalje (Dvojčka) proti potovanju na dolge razdalje (Strelec). Dvojčki vladajo potovanjem na kratke razdalje, Strelec pa ljubi potovanja na dolge razdalje. V prihajajočem letu in pol lahko pričakujemo globoke preobrazbe naših poti. Pravila bodo ponovno napisana. Potovanja na dolge razdalje lahko postanejo manj dostopna. Tako se bodo izleti v bližnje parke, gozdove ali bližnjo okolico povečali….Večina nas ima rada tisto, kar je drugačno in eksotično. Toda Severni vozel v Dvojčkih nas bo prosil, da najprej pogledamo svoj vrt… Da bi končno opazili podrobnosti, ki smo jih zgrešili ker je bil naš um preveč ujet, mogoče smo poskušali ubežati resničnosti, ki je bila tik pred nami, a je nismo nikoli zares imeli.

Kako bo ta tranzit vplival na nas?

Iz izkušenj se najbolje učimo. Če želimo izvedeti, kako bo Severni vozel v Dvojčkih vplival na nas, razmislimo o tem, kaj se je zgodilo v našem življenju, ko smo v preteklosti imeli ta tranzit.

Obdobja, ko je bil Severni vozel v Dvojčkih in Južni vozel v Strelcu:

Oktober 2001 – april 2003

Avgust 1964 – februar 1966

December 1945 – avgust 1947

Kaj se je takrat dogajalo v naših življenjih? Podobne teme se lahko pojavijo od maja 2020 do januarja 2022.

Te teme, povezane z Dvojčkom in Strelcem, se bodo pojavile zlasti, ko bomo imeli Sončne in Lunine mrke:

6. junij 2020 – Lunin mrk z Južnim vozlom na 15 ° Strelca (Južni vozel bo na 29 ° Strelca)

20. junij 2020 – Sončni mrk s Severnim vozlom v Raku na 0 ° (Severni vozel bo na 29 ° Dvojčka)

4. julij 2020 – Lunin mrk z Južnim vozlom na 13 ° Kozoroga (Južni vozel bo na 28 ° Strelca)

30. november 2020 – Lunin mrk s Severnim vozlom na 8 ° Dvojčka (Severni vozel bo na 19 ° Dvojčka)

14. december 2020 – Lunin mrk z Južnim vozlom na 23 ° Strelca (Južni vozel bo na 19 ° Strelca)

26. maj 2021 – Lunin mrk z Južnim vozlom na 5 ° Strelca (Južni vozel bo na 10 ° Strelca)

10. junij 2021 – Sončni mrk s Severnim vozlom na 19 ° Dvojčka (Severni vozel bo na 10 ° Dvojčka)

19. november 2021 – Lunin mrk s Severnim vozlom na 27 ° Bika (Severni vozel bo na 1 ° Dvojčka)

3. december 2021 – Sončni mrk z Južnim vozlom na 12 ° Strelca (Južni vozel bo na 1 ° Strelca)

Upoštevajte te datume, kajti takrat naj bi se zgodili pomembni dogodki.

Če bo vaš rojstni dan okoli enega od teh datumov ali če imate okoli stopinj mrka katerega od osebnih planetov (Sonce, Luna, Merkur, Venera, Mars) ali kote (Ascendent, Descendent, MC, IC) boste še posebej občutili te mrke.

Ne glede na pozicijo Luninih vozlov v naših kartah, pa bo tranzit Severnega vozla v Dvojčkih in Južnega vozla v Strelcu na vse tako ali drugače vplival, odvisno je le od hiš, kjer imamo ti dve znamenji, se pravi zajema določeno področje naših življenj.

In četudi o svoji natalni karti ne veste ničesar in če si želite iz tega zapisa zapomniti vsaj eno stvar, je to ta, da prevzamete več lastnosti, ki so podobne Dvojčkom in opustite tiste lastnosti Strelca, ki vam ne služijo več.