Jupiter konjukcija Pluton zveni apokaliptično, saj imajo tranziti Plutona res izjemno moč. V teh tranzitih je nekaj neizogibnega – vedno nas prosijo naj se predamo in spustimo tisto, kar nam je najbolj drago.

Tretja in zadnja povezava Jupitra in Plutona bo prinesla vrhunec in rezultat težkega, vsestransko trajajočega celoletnega tranzita. Prva konjukcija se je dovršila 4. aprila, druga pa 30. junija. Tretja in zadnja pa se pojavi na stopinji, ko smo 12. januarja imeli restriktivno konjunkcijo Saturna in Plutona.

Pluton je planet moči in preobrazbe. Vlada neizogibnim ciklom življenja in smrti z vsemi strahovi, travmami, ekstazo in blaženostjo, ki jih prinašajo. Pluton je usoda sama. Jupiter poveča vse, česar se dotakne … in v našem primeru povečuje pomen Plutona. Od tod strah, hrup in pristop k “vse ali nič” načinu življenja.

Ne gre za to, da konjunkcije Jupitra in Plutona vedno prinašajo napetost in strah. Toda ta poseben cikel Jupiter-Pluton se je zgodil tik po konjukciji Saturna in Plutona 12. januarja 2020, zato se je moral uvrstiti v širši »program« konjunkcije Saturna in Plutona.

Razkrivanje umazanih skrivnosti

Poskusimo razmisliti, kaj je višji namen tega tranzita. Priznajmo si. Vsi si želimo dobrih stvari v življenju. Želimo si, da bi bilo enostavno. Želimo se osredotočiti na pozitivno. Pretvarjati se, da je življenje dobro in vse, kar nam ni všeč pometemo pod preprogo.

Jupiter ima kvaliteto, da razkrije teme planeta, ki se ga dotakne, zato je leta 2020 Jupiter razkril Plutonove umazane skrivnosti. Seveda morda ne bomo radi slišali, kaj Jupiter izpostavlja od aprila 2020. Lahko rečemo temu lažne novice ali manipulacije. Ker pa to ni tranzit Neptuna, obstaja verjetnost, da te razkrite umazane skrivnosti niso lažne novice. Pluton je prava stvar. Kar vidimo je resnica – četudi je groba in pokvarjena.

Vedeti kaj je pokvarjeno, je dobro. Če nam zob zgnije gremo k zobozdravniku in odpravimo težavo. Če želimo, da naše drevo zdravo raste, obrežemo odmrle veje. Ukrepamo le – gremo k zobozdravniku, obrežemo drevo – ko ugotovimo, kaj je zgnilo. Ko ugotovimo vzrok težave. In pri tem nam lahko pomaga ta konjukcija. Toda včasih moramo s težavo pretiravati, jo barvati v še temnejše tone, da jo vidimo.

Čiščenje Jupiter-Pluton je nujen postopek, ki nam bo pomagal opustiti tisto, kar ne more vzdržati življenja. Zakaj? Zato da lahko začnemo na novo, ko se bo decembra letos začel cikel Jupitra in Saturna.  

Naša resnična moč

Na koncu ne pozabimo, da ni nobenega pravilnega ali napačnega načina ravnanja s to konjukcijo. Lahko se le vprašamo ali naj sprejmemo svojo usodo ali pa naj ostanemo zvesti samemu sebi. Medtem ko nas Pluton vedno prosi, da spustimo nekaj brez česar živimo neverjetno težko, nam hkrati noče zlomiti duha. Pluton želi zlomiti le naš ego. Tu je velika razlika.

Če je to tisto, česar se držimo, našega ega, potem se je pametneje predati. A če bežimo pred življenjem, ker smo krhki in se zato ne potrudimo dovolj, potem je morda pametneje, da se še bolj potrudimo. Pluton nas bo prisilil, da v sebi poiščemo vire, za katere nismo vedeli, da jih imamo.

Tako Jupiter kot Pluton se ukvarjata z iskanjem resnice. S to konjukcijo bomo morali pogledati globoko vase in se soočiti s svojo notranjo resnico – ne glede na to, kako neprijetno se nam lahko zdi. Na koncu pa nam Jupiter v povezavi s Plutonom želi pomagati najti svojo resnično osebno moč.

Po koncu tega tranzita jo bomo našli. Ne moč, ki bi želela nadzorovati, izkoristiti in zmagati; ampak moč, ki skuša svojo resnico izraziti na način, da služi najboljšim interesom človeštva na splošno.