Polna Luna nastopi, ko Sonce v biku tvori opozicijo z Luno v škorpijonu. Polna Luna je čas kulminacije in obljube izpolnitve tistega, kar se je začelo ob mlaju. To je čustven čas – čas romantike, oploditve in odnosov.

Polariteta bik-škorpijon se ukvarja z ravnovesjem med vsem, kar je moje (bik) in vsem, kar je tvoje (škorpijon). Poudarja tudi koncept oblike (bik) proti transformaciji (škorpijon). Medtem ko se bik ukvarja z materijo, osebnimi vrednotami, materialnimi dobrinami, imetjem in varnostjo, škorpijon vlada uničenju oblike, skupnemu imetju, spremembam in transformaciji. Sonce v biku spodbuja srečo s preprostimi, oprijemljivimi stvarmi v življenju, medtem ko Luna v škorpijonu usmerja našo pozornost na zapletenost, neoprijemljive stvari in skrivnosti.

Zanemarjanje obeh koncev osi se bo zagotovo obrnilo proti nam. V idealnem primeru bi bilo treba najti ravnovesje med obema energijama in k temu nas vabi polna Luna. Ta polna Luna govori o čustvenih izjavah. V nas se nekaj gradi, verjetno intimne narave, in zdaj je čas, ko energija kozmosa to zahteva, da jo izpustimo.

V prihodnjih mesecih bomo odkrili, kaj to točno pomeni za nas. Zaenkrat ne moremo sedeti na svojih občutkih – moramo jih izraziti. Polna Luna osvetljuje ta konflikt med zbiranjem in deljenjem.

S polno in svetlo Luno na nebu pride do simbolične »osvetlitve« v naših življenjih. Vendar so ti novi občutki in razkritja čustvena, saj čustva izbruhnejo v naši zavesti. Čas je, da se izrazimo in izpustimo stvari iz svojih sistemov. Seveda bomo pri tem morda želeli biti nekoliko previdni, saj vemo, da je tisto, kar prihaja iz nas, novo in še ne preveč racionalno.

Pri polnih Lunah gre za razkrivanje ali osvetljevanje vprašanj, ki že obstajajo, vendar še niso bila rešena. Kam v vaši natalni karti po hišah pade polna Luna?

Ker je ta polna Luna Lunin mrk in del niza mrkov, ki padajo vzdolž osi bik-škorpijon (od novembra 2021 do oktobra 2023), ima pomembno težo in je eden od številnih kozmičnih potiskov k razumevanju in izboljšanju naših navezanosti, finančnega stanja in intimnega življenja.

Naši občutki štejejo in zdaj bomo videli in občutili njihovo moč, ki utira pot novim smernicam. Vendar pa je to lahko impulziven in zgrešen čas za ukrepanje. Bolje je, da opazujete, sprejmete in obdelate, preden skočite v akcijo.

To je šesti od sedmih mrkov v nizu bik-škorpijon.