Jupitrov vstop v bika se začne s pokom! Dan po vstopu v bika je Jupiter že v kvadratu s Plutonom, ki je  na 0° vodnarja.

Jupiter je planet širitve. Pluton je planet transformacije. Kvadrat je napet vidik, ki sproži spremembe. Jupiter v biku v kvadratu s Plutonom v Vodnarju lahko ustvari napetost in konflikt med našo željo po materialni rasti in našo potrebo po transformaciji.

Ta povezava nas lahko izzove, da poglobljeno pogledamo svoje vrednote, cilje in prepričanja ter se vprašamo, ali so odraz naše najvišje resnice. Si res želimo živeti v tej elegantni soseski? Ali res moramo svoje otroke pošiljati v to in to zasebno šolo?

Odgovor ni nujno NE. Nekateri ljudje zavračajo materialno obilje zaradi omejujočih prepričanj in miselnosti o pomanjkanju. Drugi ljudje uporabljajo materialno obilje in statusne simbole kot prekomerno nadomestilo za pomanjkanje lastne vrednosti.

Pluton nas bo prosil, da izpodbijamo svoja prepričanja o naših osebnih vrednotah in materialnem izobilju.

Pluton nas bo tudi prosil, da se soočimo z vprašanji moči in nadzora ter opustimo vse, kar ne služi več naši rasti in evoluciji.

Na kakšen način ste se držali majhnega zaradi strahu pred izgubo moči in nadzora?