Zelo pomemben tranzit se počasi dovršuje: Pluton kvadrat Lunina vozla.

Pluton je zdaj na 0° vodnarja, Lunina vozla pa na 3° bika in 3° škorpijona.

Pluton bo naslednje mesece kvadratiral z vozli; natančen kvadrat se bo dovršil 23. julija 2023, ko bo Pluton spet v kozorogu na 29°, Lunina vozla pa na 29° ovna in tehtnice.

To je močan tranzit, ki se ga sicer že čuti, saj Jupiter, ki je trenutno na 2° bika in se približuje severnemu vozlu na 3° bika, dodaja dodatno piko na i že tako intenzivnemu tranzitu.

Lunina vozla – naš notranji kompas

Lunina vozla igrata posebno vlogo v astrologiji. Nista dejanska planeta ali fizični telesi, kot sta Luna ali asteroidi. Sta matematični točki, ki se nahajata na presečišču poti Sonca in poti Lune.

Vozla v bistvu izhajata iz Sonca in Lune – najpomembnejših astroloških arhetipov. Sonce in Luna predstavljata našo temeljno identiteto – Sonce, našo duhovno, Yang identiteto, in Luna, našo fizično, Yin identiteto.

Vozla delujeta v ozadju in podpirata agendo Sonca in Lune. Predstavljajte si Lunina vozla kot kompas. Ko se izgubimo (ko skrenemo s svoje fizične ali duhovne poti), uporabimo kompas za ponovno usmerjanje.

Naše življenje je cesta z vzponi in padci. Vozla nam tako kot kompas vedno kažeta celotno smer (Severni vozel bo kazal proti severu oz. prihodnosti, Južni vozel pa proti jugu oz. preteklosti).

Lunina vozla se pogosto pojavljata v sinastrijah družinskih članov. Ko imamo tranzit Luninih vozlov, je pred nami običajno pomemben družinski dogodek. Lunina vozla nakazujeta, da smo morda tesneje povezani s svojimi družinskimi člani, kot mislimo, da smo.

V naši karti Južni vozel kaže na vedenje, mentalne modele in genetske spomine, ki smo jih podedovali od naše družine. Severni vozel (nasprotna točka) pa našim priložnostim, da prilagodimo svojo karmo in prinesemo novo življenje, nove priložnosti in novo genetsko kodo.

Kaj pa Pluton?

Pluton je planet popolne transformacije. Pluton je planet resnice – Pluton bo neusmiljeno kopal, da bi našel končno resnico, ne glede na to, kako globoko mora iti.

Zdaj, ko Pluton »vidi« Lunina vozla, bo spet »nastavil« Severni in Južni vozel na njuno osnovno funkcijo kompasa. Pluton je trenutno na sredini obeh Luninih vozlov, tako da je z eno nogo v preteklosti, z drugo pa v prihodnosti. Pluton deluje kot most, kot evolucijski korak naprej.

Naloga Plutona v kvadratu z Luninimi vozli je zaceliti generacijske rane in ponovno napisati bolj zdrave, konstruktivnejše vedenjske vzorce.

Severni vozel v biku se ukvarja s prihodnostjo. V koga rastem? Kdo želim postati? Južni vozel v škorpijonu je naša preteklost. Kaj je v prtljagi, ki jo nosim? Kaj res potrebujem in kaj lahko izpustim?

Plutonov kvadrat z Luninimi vozli nam bo pomagal razumeti subtilne načine, na katere našo identiteto oblikujejo naša vzgoja, naša družina in naše oblikovanje skozi leta.

Razkril bo omejitve vedenja in mentalnih modelov (Južni vozel), ki so nam jih vsilili, a nam ne služijo več. Izpostavil pa bo tudi tiste t.i. ideale ali cilje (Severni vozel), ki niso nujno izraz tega, kar smo v resnici.

Pluton v Vodnarju

Pluton bo še nekaj mesecev preživel na 29° kozoroga – nato pa se bo vrnil v vodnarja.

Še vedno imamo čas, da zvežemo konce in razmislimo o tem, kaj smo se naučili iz 20-letnega Plutona v obdobju kozoroga in kaj želimo od Plutona v obdobju vodnarja.

In prihajajoč tranzit je odlična priložnost, da preoblikujemo preteklo pogojevanje in spremenimo svoje življenje na bolje.

Tranziti niso nič drugega kot vidiki. Ko razumete, kaj vidiki pomenijo, začnejo stvari »klikati«.