September prihaja, da povrne naš občutek ravnovesja

Julij in avgust nista bila lahka meseca. Imeli smo vse planete v raku in levu, ki so nasprotovali »slabima« Saturnu in Plutonu. Retrogradna Venera je bila v kvadratu z Uranom. Češnja na vrhu pa je bil Merkur, ki je 24. avgusta postal retrograden.

Vendar na koncu tunela je vedno luč. Septembra gresta Venera in Merkur oba direktno. Opozicij Saturna in Plutona ni več. Zadeve izgledajo res zelo dobro!

Seveda je vse odvisno od tega, kako ti tranziti vplivajo na vašo natalno karto. Toda splošno astro-stanje se vsekakor izboljšuje.

Imeli bomo dva zanimiva tranzita, ki bosta na nas vplivala skoraj ves mesec: Venera kvadrat Jupiter in Venera seksti Mars.

Običajno so to kratkotrajni vplivi (1-3 dni). Toda ker se Venera in Jupiter v tem mesecu „ustavljata“, kvadrat Venera-Jupiter in sekstil Venera-Mars trajata nekoliko dlje.

To je pomembno, ker bo Venera pritegnila našo pozornost na nekatere temeljne dinamike odnosov, v katere običajno ne dvomimo in jih jemljemo za samoumevne.

Samo zato, ker gre Venera ta mesec v direktno smer, to ne pomeni, da septembra teme Venere, kot so odnosi ali finance, ne bodo več v ospredju … ravno nasprotno. Zdaj, ko bo Venera direktna, bomo zadeve videli jasneje in to bo priložnost, da se pravilno odločimo.

Venera v kvadratu z Jupitrom kaže načine, kako so naše želje v nasprotju z družbo ali s tem, kar verjamemo, da se od nas pričakuje.

Venera v sekstilu z Marsom nam bo dala zagon in odločenost, da sledimo svojemu srcu in počnemo, kar želimo MI, namesto tega, kar drugi mislijo, da bi morali.

Saj ne, da se drugi vedno motijo. Težava tukaj je, da obstajajo nekatera „skrivna plačila“, ki jih – nezavedno – dobimo, ko delamo, kar hočejo drugi ljudje, namesto tega, kar želimo MI. Kaj bi se zgodilo, če bi začeli delati, kar si želimo? Kaj bi izgubili? Kaj bi pridobili?