Polno Luna se dovrši na 6° ovna.

Pred nami je Luna, ki spreminja dogajanje. Razen opozicije s Soncem v tehtnici, Luna ne dela aspektov z nobenim drugim planetom.

Luna v ovnu (kateri koli planet v ovnu) se rada vojskuje. Planeti v nasprotnem znamenju, tehtnici, iščejo mir in harmonijo. Zaplet se zgosti, ker je Mars, vladar polne Lune, dejansko v tehtnici.

Imamo Sonce, Južni vozel in Mars – vse v tehtnici. Še posebej Mars in Južni vozel sta lahko precej pasivno-agresivna, uporabljata sarkazem ali subtilno manipulacijo, da izrazita svoje frustracije. Luna v ovnu pa ni posebej znana po svojih pogajalskih sposobnostih.

Luna v ovnu – Venera sekstil Mars

V času napetosti in negotovosti se je dobro spomniti, da vse nove in polne Lune, vse planetarne poravnave prinašajo priložnosti, da ponovno napišemo scenarij naše usode.

Dve popolnoma enaki polni Luni ne obstajata. Vsak prehod je edinstven trenutek v času – nikoli več ga ne bomo doživeli.

Kaj nam to pove?

Da življenje ni le neskončno, usodno potovanje, kjer smo nemočni spremeniti svojo pot. Vsak trenutek prinaša priložnosti za soustvarjanje lastne pripovedi.

Že samo če razmišljamo o alternativah in različnih perspektivah, ni nujno, da naša življenja postanejo neskončna zanka ponavljajočih se vzorcev. Vladar Lune v ovnu, Mars, je v sekstilu z vladarjem Sonca v tehtnici, Venero – obstaja nepričakovana pomoč, če jo iščemo.

Pravzaprav Venera in Mars že nekaj časa plešeta v prijaznem sekstilu in se pogajata (Mars v tehtnici) o kreativnih rešitvah (Venera v levu), ki bi nam pomagala prekiniti “urok” in nas opolnomočila, da se pogumno spopademo z življenjskimi izzivi.

Polna Luna v ovnu tako prinaša edinstveno priložnost, da odpravimo leta in desetletja pogojevanja okoli upravljanja konfliktov in vzorcev vedenja – in naredimo stvari drugače.

Oven-tehtnica je os odnosa, lahko bi ji rekli tudi os identitete, saj nas nič ne oblikuje bolj na osebni ravni kot naši tesni odnosi 1 na 1. Ob polni Luni v ovnu bo interakcija, ki jo imamo s partnerjem ali bližnjim, razkrila nekaj pomembnega o tem, kdo smo.

To je prva lunacija, ki se bo zgodila, odkar sta se Lunina vozla premaknila v ovna in tehtnico, zato je dober predogled za to, kar se bo zgodilo v prihajajoči sezoni mrkov.