Dobrodošel november! Oktober je mimo, kar pomeni, da smo uradno “končali” s sezono mrkov.

Če smo oktobra imeli mrke in je bil najbolj v ospredju usodni in preobrazbeni Pluton, je zdaj v novembru najbolj v ospredju Mars, planet osebne volje.

Smo namreč v sezoni škorpijona, ki mu vlada Mars, Čaka nas mlada Luna v škorpijonu v konjunkciji z Marsom in povsem nov Marsov cikel, ki se začne v znamenju škorpijona.

Mars je spodnja oktava Plutona kar pomeni, da obstaja razmerje med tema dvema planetoma.

Če nam je oktober prinesel mrke in usodne dogodke (Pluton), je november čas, da stopimo korak nazaj in pogledamo vase. Kaj vse to pomeni z vidika posameznika?

Mars je naš pogon, da se uveljavimo in dosežemo, kar želimo. Ko aktiviramo svojega notranjega Marsa, hodimo po svoji poti.

Smo torej na poti našega notranjega junaka.

Učimo se o svetu okoli nas. Spodleti nam, se vrnemo in spet nam spodleti… a na koncu pridemo do cilja, kar je ne glede na izid že samo po sebi zmaga.

Kaj se zgodi, če ne aktiviramo svojega notranjega Marsa? Nehamo poskušati. Odnehamo. Zapremo se v naš mali mehurček.

Toda svet se ne neha vrteti. Planeti ne nehajo krožiti okoli Sonca. Še vedno doživljamo, da se nam dogajajo stvari. In ker nam manjka Marsov trening, ne vemo, kako natančno se spopasti z življenjskimi izzivi in ​​stiskami.

Zato je obvladovanje našega notranjega Marsa tako pomembno. Ta mesec, zlasti sredi novembra – med mlado Luno v škorpijonu in natančno konjunkcijo Sonca in Marsa, je naša priložnost, da stopimo v stik s svojim notranjim Marsom in začnemo povsem novo dvoletno Herojevo potovanje.

Novembra tako pridejo dobre stvari tistim, ki si upajo.