December se bo odvijal z dinamičnimi premiki, ki v našo pripoved ob koncu leta vlivajo prepotrebno upanje (in seveda malo kaosa).

Mesec se začne z vstopom Merkurja v praktično in strateško znamenje kozoroga, s čimer bomo pridobili malo zagona, preden bo čez nekaj tednov postal retrograden, kar bo vneslo dodatno dozo zmede v prometu in napačne komunikacije.

Venera vstopi v strastnega škorpijona 4. decembra in tako prevzame intenzivnost tega znamenja. Krmarjenje po ljubezni in denarju bo tako imelo ta mesec vzpone in padce, vključno z možnostjo nadzora ali ljubosumja.

Skrivnostni Neptun se tiho ustavlja 6. decembra preden začne svojo direktno pot, vendar naj nas ne zavede. Neptun je ta mesec precej aktiven, povečuje sočutje in ustvarjalnost ter ustvarja zmedo in zablodo s kvadrati na Sonce, Mars in Merkur.

Mlada Luna v strelcu 13. decembra bo v trigonu s Severnim vozlom in kljub skrivnostnemu in meglenemu kvadratu z Neptunom bo prinesla trenutke polne upanja in prenove.

Hitro po mlaju v strelcu se Merkur postavi v čudovit trigon z Jupitrom, kar nam daje kratek, a potreben premor, da razmislimo o širši sliki ter še enkrat pregledamo svoje načrte za novo leto.

22. decembra Sonce vstopi v tradicionalnega kozoroga in v naša življenja vlije globlji občutek dolžnosti in duhovne obveznosti, tik preden Merkur zaide nazaj v strelca in ostane v podaljšanem kvadratu z Neptunom, kar nas opominja, naj ne sprejemamo odločitev v naglici pod to mračno energijo.

Zadnji decembrski dnevi bodo izredni, s polno Luno v znamenju raka 27. decembra, ki neguje dušo in prinaša prepotreben počitek in čustveno izpolnitev.

Venera vstopi v strelca 30. decembra, kar poveča našo željo po zabavi in ​​izboljša naš pogled na odnose in finance.

December se tako zaključi zelo pozitivno, saj se tudi Jupiter ustavlja v znamenju bika, kar povečuje občutke hvaležnosti in obilja.