30. junija 2024 gre Saturn retrogradno na 19° rib. Saturn je zdaj presegel polovico svojega potovanja skozi ribe. Do zdaj nam je precej dobro predstavil, za kaj gre pri tem tranzitu.

Toda, da bi zagotovil, da noben kamen ne ostane neprevrnjen, gre v klasičnem Saturnovem slogu planet strukture, odgovornosti in omejitev, retrogradno.

Saturn bo retrograden v ribah do 16. novembra 2024 (ko se obrne direktno na 12° rib). Torej, če imate planete med 12 in 19° stopinjami v spremenljivih znamenjih (dvojčka, devica, strelec in ribi), bo ta retrogradni Saturn neposredno vplival na to področje vaše karte.

Za vse nas je retrogradni Saturn čas, da ponovno ocenimo svoje zaveze, odgovornosti in dolgoročne cilje. To je obdobje za introspekcijo, kjer se moramo poglobiti v določena področja našega življenja, ki potrebujejo več dela.

Trdo delo je le redko prijetno – od tod tudi sloves Saturna kot “žlehtnega” – vendar je tisto, kar nam dejansko pomaga rasti in se razvijati, zaradi česar postanemo boljši človek.