Merkur je stopil v znamenje Strelca – čas je za iskreno komunikacijo

Naše razmišljanje postaja bolj prosto, bolj osredotočeni bomo in bolj potrpežljivi, več bo smisla za humor.
Merkur je planet komunikacije in našega načina izražanja, je zelo oportunističen in radoveden. Več moči ko ima ta planet, bolj smo sposobni pravilno obdelati naše misli in narediti stvari. 
Z Merkurjem v Strelcu se bomo povezovali z drugimi na globlji ravni in to nam bo omogočilo, da resnično delimo svoja čustva. 
V času ko je bil Merkur v znamenju Škorpijona smo se počutili bolj nadležno in bili tudi razočarani. S tem tranzitom pa prihajamo iz težke situacije k bolj pozitivni. 
Z Merkurjem v znamenju Strelca se bodo naša življenja spreminjala na veliko načinov. Končali bomo naše ideje in si resnično prizadevali za uspeh. V tem času bomo postali veliko bolj samozavestni in precej odločni. Pripravljeni bomo priti do stvari, ki so nam pomembne, gledali bomo na svet z druge perspektive, našo prihodnost si bomo postavili na doseg. 
Zapomniti se velja le eno, da razmislimo preden spregovorimo. 
S takšnimi energijami komunikacije si bomo želeli znebiti vsega in vseh, ampak to ni prava pot. Razširimo svoj um…samo zato ker nam nekaj pride v misel, to ne pomeni da mora tudi iz naših ust. Veliko stvari bomo spuščali. Bolj pošteni in odprti bomo kot smo sicer. 
Ne pozabimo pa, da potrebujemo tudi čas, da se sprostimo in napolnimo. Vzemimo si odmor, vendar tudi ne oklevajmo, da se premaknemo naprej, če se pred nami pojavi priložnost. V življenju bo veliko sprememb in te spremembe nam bodo pomagale pri rasti. 
Merkur v Strelcu bo storil veliko za nas, objemimo stvari, ki bodo prišle in videli bomo kam gremo.