Merkur se je včeraj zopet obrnil v direktno smer. V času njegove retrogradnosti smo se soočali s težavami v komunikaciji, z zamudami, blokadami, tehničnimi težavami… Še nekaj dni bo potreboval, da pridobi na hitrosti, nato bomo lažje zadihali. V zadnjih nekaj tednih smo se počutili precej zmedeno in bili nekoliko neodločni. 


Sedaj bomo končno dobili nazaj svojo potrpežljivost, pa tudi zagon. Zopet se lahko začnemo premikati naprej s stvarmi, ki smo jih v času retrogradnega Merkurja nekoliko zadrževali. Lahko začnemo znova sprejemati pomembne odločitve in se vrnemo na točko kjer smo obstali, da se lahko ponovno izrazimo. Občutki bodo podobni, kot bi se prebudili iz zelo globokega spanca. 


Čas je idealen za posaditev novih semen, resnično se sedaj lahko najdemo in spoznamo kam želimo od tu naprej. Ne bo nam treba več dolgo trdo delati, da bi dosegli svojo točko in vse kar smo do sedaj vlagali v to, bo dobilo svoj smisel. Ne bo se nam treba boriti, da bi našli resnico in ne bo nam več treba skrbeti za prevare ali zmede. 
Drugačen način gledanja na stvari nam lahko resnično pomaga, da se dokopljemo do novih idej. Čeprav to ni nekaj na kar smo navajeni, je to gotovo nekaj kar nam bo koristilo.