Kot sem že pisala, nam Luna nosi močno energijo, ki vpliva na naše čustvovanje. Tako je mlaj čas novih začetkov, ko se srečujemo tudi mi z novimi začetki oz. možnostmi. Od tu naprej se Luna veča in prav tako naše čustvovanje. Prav zato smo lahko v času polne Lune bolj čustveni, razdraženi, jezni. Pride lahko do impulzivnosti, ki nas lahko vodi tudi do napačnih odločitev. 

22. decembra bo Luna dosegla svojo polnost v občutljivem znamenju Raka. Že zaradi same polne Lune bodo naša čustva močna, vpliv Raka pa bo vse skupaj še podkrepil, tako da se lahko v teh dneh počutimo kot zelo obremenjene kroglice čustev. 

Veliko ljudi na čustva gleda kot na nekaj negativnega, nepotrebnega, kot na nekaj, ki nas zadržuje oz. nas oslabi. Dejstvo pa je, da imajo naša čustva moč, da nas motivirajo in spodbujajo. Tako bo v ljubezenskih zvezah več nežnosti sočutja, dotikov. Več bo povezovanja na duhovni ravni. 

Prihajajoča polna Luna bo v povezavi z julijskim luninim mrkom, zato je čas, da si ogledamo napredek naših osebnih ciljev v zadnjih petih mesecih. Spodbujala nas bo, da ostanemo močni in se držimo tega, kar je za nas res pomembno. Skrajni čas je, da se posvetimo stvarem, ki jih želimo dokončati pred koncem letošnjega leta.