Iz nekega razloga smo se ujeli v lov na darila in pozabili kako pomembno je, da smo v teh prazničnih dneh skupaj. So ljudje, ki komaj nahranijo svoje družine in so ljudje, ki porabijo kolikor je mogoče denarja, da bi le njihovi otroci imeli vse kar se spomnijo.

Namen praznovanja Božiča vsekakor ni bil to, kar je postal. V našem sodobnem času je to postal samo še en izmed komercialnih podvigov tistih, ki so na vrhu, da bi nas prepričali, da kupujemo še več enega sranja, ki ga sploh ne potrebujemo. Dajanje daril je seveda v redu, ampak na takšnem nivoju? Da se kot podgane podimo po trgovinah in se potem bahamo pred drugimi kaj vse smo kupili, da naredimo vtis nanje? Je to potrebno?

So pa seveda tudi izjeme, ki se ne ukvarjajo z vsem tem kaosom po trgovinah in ki resnično uživajo v teh prazničnih dneh. Super bi bilo, če bi se vsi bolj osredotočili na naše drage in uživali v teh prazničnih trenutkih. Svet potrebuje prave povezave. Starši, ki si ne morejo veliko privoščiti za svoje otroke, se lahko v teh časih počutijo, kot da so manjvredni in prav tu je razlog, zakaj se namen Božiča izgublja oz. pozablja. Božič ne bi smel biti produkcija, bistvo Božiča ne bi smelo biti kaj damo in kaj dobimo. Bistvo bi moralo biti kaj lahko delimo.

Trgovci že veliko pred decembrom krasijo trgovine v stilu “prazničnega duha”. Bolj kot to gledam, bolj slabo mi postaja. Pomislimo na ljudi po svetu, ki nimajo nič. Seveda ni v naši moči, da jih rešimo revščine, to pa še ne pomeni, da bi morali zanikati njihov obstoj. Premalo sočutni smo drug do drugega…Ne glede na to, kako gledamo na vse, darila nam na koncu ne bodo izpolnila ničesar. Ne bomo jih vzeli s seboj v grob in verjetno je, da bodo v neki točki končala v smeteh.

V teh prazničnih dneh se poskušajmo raje osredotočiti na naša čustva in prepričajmo se ali naše besede in dejanja res izražajo tisto, kar želimo dati v svet. Veliko časa namenimo temu ali onemu prazniku, ampak ali smo res tu drug za drugega? Meni osebno darila ne pomenijo nič, meni je pomemben čas preživet z nekom, zato si za Božič in prihajajoče praznike želim le to, da so meni drage osebe zdrave. Želim si sprehodov ob obali z roko pod roko, želim si še dolgo gledati otroški smeh in iskrice v očeh…Kaj pa vi mislite? Ali potrebujemo več ljubezni v teh prazničnih časih ali pa so darila dovolj?