Bliža se eden prvih astroloških dogodkov v novem letu, ki nam prinaša neverjetno priložnost za prihodnost, vendar le, če ga izkoristimo.

Sončni mrk, pa naj gre za popoln mrk ali delni, je čas svežih začetkov in velikih priložnosti. Poziva nas, da naredimo korak nazaj in ponovno ocenimo naše trenutne cilje in sanje, pri čemer si moramo priznati, da je to še vedno pot, ki si jo mi sami želimo prehoditi. Oceniti moramo katere spremembe lahko še naredimo, da izboljšamo možnosti za uresničitev naših sanj v prihodnosti.

Med tem bomo morda ugotovili, da se naši cilji in sanje spreminjajo, ampak ne dovolimo, da bi nas to razburilo. Obstaja veliko razlogov, zakaj se naše sanje lahko spremenijo, in večina od njih je pozitivna. Na primer, morda smo v zadnjih nekaj mesecev skrbno delali, da bi si pridobili višji naziv v trenutni zaposlitvi. Toda v tem času smo kot posameznik rasli in se razvijali in postajali boljša različica sebe. Sedaj pa se nam naša trenutna zaposlitev ne zdi več primerna za nas, ampak sanjamo o novi karieri. Ne upirajmo se temu. Spremembe niso naš sovražnik. Seveda potrebujemo čas, da ocenimo, ali je to realen cilj, vendar ga ne odpišimo.

Največji izziv, s katerim se bomo soočili v tem času, je skrivnost uspeha in delni sončni mrk bo odločilni dejavnik med tem, ali bo to samo še en zanimiv pojav na nebu ali resnična prelomnica v našem življenju. Mrk nas bo potisnil tudi k prepoznavanju ovir, ki nas zadržujejo pri uresničevanju naših ciljev in sanj, vključno z našimi slabostmi, pomanjkljivostmi in prepoznavanju slabih navad. Delo na sebi ni nikoli lahko. Proces zahteva čas, energijo in predanost. Vmes so trenutki, ko se zdi, da gre vse dobro in tisti, kjer dvomimo v svoje sposobnosti.

Ali smo pripravljeni še naprej delati na sebi, čeprav je to najtežje? Bodimo prepričani, da če izkoristimo priložnost teh energij za delo na osebni rasti in preusmerimo svoje cilje in prednostne naloge, nam bo to v prihodnjih tednih, mesecih in celo letih izjemno koristilo.