Jupiter in Neptun se približujeta v točen kvadrat in bosta v letu 2019 v tem napetem, dinamičnem aspektu relativno blizu skoraj do novembra. Zanimivo je,  da sta oba planeta v svojem domačem znamenju, Jupiter je doma v Strelcu, Neptun v znamenju Ribi, Jupiter pa vlada obema tema znamenjema.

Jupiter in Neptun sta najbolj duhovna planeta v astrologiji in čeprav imata oba načelo, da iščeta skrita znanja v duhovnih sferah, ta cilj dosegata povsem drugače. Jupiter doseže duhovnost z uporabo materialnega področja, v obliki priložnosti, uspeha in potenciala skozi ego, medtem ko se Neptun osredotoča na raztapljanje vseh materialnih meja, išče enotnost. Jupiter igra bolj z moško energijo osvajanja, neposrednega delovanja in samozavesti, medtem ko Neptun uporablja dovzetno, subtilno in nežno žensko energijo, ki je pasivna, refleksivna in negovalna. Jupiter upravlja znanje, ki ima še nekaj materialnih meja, ki je širše, višje in raztegnjeno, Neptun pa vlada skritim astralnim območjem.

Glede na aspekt, ki ga bosta tvorila, nam bosta ponudila dva načina iskanja duhovne modrosti. Način raziskovanja, proučevanja in gibanja, da bi razumeli višje duhovne koncepte. A to je lahko konflikt med našim egom, ki želi uporabiti duhovnost in višje znanje za občutek superiornosti (Jupiter) v primerjavi z mirnimi vodami naše duše, ki potrebuje znanje za večni mir (Neptun).  Zato to lahko postane bitka med željo po optimizmu, usmerjenostjo v eno smer, drzno in aktivno, hkrati pa plavanje v neskončno, megleno jezero zmedenosti.

Jupiter in Neptun v kvadratu nas lahko veliko naučita o tem, kako združiti naš ego in našo dušo, da dosežemo končno duhovno izkušnjo, ne da bi morali žrtvovati sebe. Učita nas samozavesti in optimizma pri iskanju enotnosti, brezpogojne ljubezni in plavanja s tokom skrivnosti.