Konjunkcija je aspekt, ki združuje energije vključenih planetov. Vsak planet ima svojo edinstveno energijo in ko so planeti združeni, se njihova energija še poveča.

Sonce upravlja z našo identiteto, egom, individualnostjo, močjo in ponosom. Pluton pa nam nosi preobrazbo, ampak da pridemo do te preobrazbe, gremo skozi uničenje, potolče nas in nas prisili da zopet vstanemo.  Drugačni, močnejši.

Ta aspekt nam nosi občutek notranje moči, ki nam omogoča, da se hrabro soočimo z izzivi. V nas se prebuja velika energija, ki nas vodi do pomembnih transformacij oz. velikih dosežkov, če jo le usmerimo v pravo smer. Da bi lahko tudi materializirali vse, kar prihaja s Plutonom, je nujno za nas, da se soočimo z vsemi svojimi strahovi in izzivi.

Pluton nam daje možnost, da prečistimo vse kar blokira naše Sonce, oziroma sposobnost, da smo v vsakem trenutku polni moči in življenja. Zato bi bilo ta aspekt najbolje izkoristiti za osveščanje vseh negativnosti in jih pretvoriti v nekaj, kar nam bo dalo moč.

Veliko stvari je potrebno obdelati, ampak ne pozabimo, da je za vse potreben čas. Samo prepustimo se svojemu notranjemu glasu in prišli bomo tja, kamor smo namenjeni.