V zadnjih nekaj mesecih smo se soočali z kar nekaj retrogradnimi energijami, začetek leta pa nam prinaša nekaj posebnosti. Z vsemi planeti, ki so direktni in številni v svojih domovih, lahko pričakujemo res veliko pozitivne energije.

Od 8. januarja vsi planeti potujejo direktno in s tem nam prinašajo zaključke, po katerih smo tako hrepeneli. Ko je planet postavljen direktno deluje tako, kot bi moral in ne povzroča kaosa in nesporazumov v našem življenju. Sedaj ko vsi potujejo direktno imamo na voljo veliko pozitivnosti in rasti, da večina od nas mogoče niti ne ve kje naj začne. Občutki, ki nas ob tem preplavljajo so seveda zelo intenzivni.

Vsi planeti bodo direktni do 5. marca, ko se bo Merkur prvi letos obrnil v retrogradno smer, kar pomeni, da moramo sedaj kar najbolje izkoristiti energije, ki so pred nami. Čas je za polno hitrost v prihodnost, za to kar ustvarjamo ali želimo ustvariti. Delati moramo na novih priložnostih in na tem, da se resnično najdemo. Moramo priti tja in ob tem izkoristiti vse kar se nam ponuja. Mnogi izmed nas bomo v tem času prisiljeni, da resnično spremenimo naše delo in osebno življenje.

Morda bomo ob tem občutili močan občutek kozmične energije, ki se nas bo resnično dotaknila in nam prinesla ravnovesje. Ta roka za pomoč, ki jo čutimo, je tista, ki ji moramo zaupati. Uporabimo ta čas. Univerzum bo sedaj usklajen z nami bolj kot kdajkoli prej. Prenehajmo se ozirati v preteklost in prekinimo vezi s tistimi, ki samo črpajo iz nas. Potujmo vase. Merkur nam bo pri tem omogočil pravilno komunikacijo, Neptun pa nam bo pomagal, da se izvlečemo iz naših lupin.

Vsak planet nas bo s svojo direktnostjo poskušal izboljšati na svoj najboljši možen način. Čeprav se morda ne zdi tako, ampak te energije nas lahko resnično spravijo na noge. Ne dovolimo si stagnirati v tem času. Nič nam ne bo škodilo, če upoštevamo te energije in gremo v toku z njimi, namesto proti njim. Vsak izmed nas si piše svojo zgodbo, in če nam ni všeč kjer smo, je sedaj čas, da kaj spremenimo. Razmislimo, kako najbolje izkoristiti te energije.