Leto 2019 nas bo bolj dvignilo kot leto 2018, zahvaljujoč Jupitrovemu tranzitu v domačem znamenju Strelca in tudi zaradi dejstva, da imamo v tem letu veliko manj retrogradnosti kot leta 2018. In manj retrogradnosti pomeni več toka, več akcije.

2019 je leto, ko bodo projekti, ki smo jih začeli leta 2018 obrodili sadove. Leta 2018 sta bila Venera in Mars retrogradna in sta nas na nek način prisilila, da razmislimo o svoji preteklosti in se obnovimo za prihodnost. Tako Venera kot Mars sta planeta odnosov in opisujeta ne samo, kako sodelujemo z drugimi, temveč tudi, kako ukrepamo in uresničujemo svoje cilje. Letos bosta Venera in Mars v drugi polovici avgusta in v prvem tednu septembra v konjukciji (astrološki aspekt, ko sta dva planeta na isti stopinji v istem znamenju). Takrat lahko pričakujemo vidne napredke in dosežke, zlasti v odnosih in ustvarjalnih projektih.

Lunina vozla bosta celo leto 2019 v znamenju Raka in Kozoroga. Severni vozel je v znamenju Raka in nam kaže, kje smo zanemarili sebe in svoje najbližje, medtem ko smo bili ujeti v sistem delanja kar je prav in kar nam je bilo rečeno, da je dobro za nas (Južni vozel v Kozorogu). Letos bomo to uravnotežili in se osredotočili na izgradnjo močnejših čustvenih temeljev, na izgradnjo sebe, ne bomo več delovali v korist drugih.

Južni vozel v konjunkciji s Saturnom in Plutonom v znamenju Kozoroga

Saturn in Pluton sta že nekaj časa v znamenju Kozoroga, toda letos imamo v tem znamenju tudi Južni vozel, ki bo aktiviral Pluton in Saturn s konjunkcijo in ta bo trajala kar dolgo. Saturn in Južni vozel pa bosta vse poletje zelo blizu drug drugemu. Tisti, ki imamo planete ali kote v znamenju Kozoroga ali Raka bomo to poletje doživeli izkušnjo s Saturnom v povezavi z Južnim vozlom. Tudi ostali bomo čutili energijo tega vpliva, na kakšnem področju je seveda odvisno od položaja znamenj Kozorog-Rak v natalni karti.

Razen v juniju in juliju, ko bodo Sonce, Merkur, Venera in Mars v znamenju Raka ravno nasproti planetom v znamenju Kozoroga, nimamo v tem letu nobenih drugih večjih izzivov v povezavi s Saturnom, Plutonom in Južnim vozlom. Pravzaprav bomo imeli lepo povezavo med Neptunom v znamenju Ribi in planeti v znamenju Kozoroga. Zdaj vemo, da imamo mešanico zahtevnih in podpornih vidikov s planeti v Kozorogu, toda kaj to pomeni v praksi?

Kozorog je zelo resno, strukturirano znamenje. Arhitektura je dobra primerjava za kozorogovo energijo. Če gradimo hišo moramo imeti vizijo, kako bo hiša izgledala, nato pa jo moramo sezidati tako, da se ne bo porušila. Kozorog »vlada« finančnemu, izobraževalnemu in političnemu sistemu. Ne glede na to kaj Kozorog gradi, gradi da traja, gradi na trdnih temeljih. Toda kaj se zgodi, ko sistem postane preveč trd, preveč neomajen? Postane tog. Vzgojni sistem je dober primer. Vrsto let so nam govorili, da moramo dobiti univerzitetno izobrazbo, najti zaposlitev, se prilagajati…Kaj pa zdaj? Kot univerzitetni študenti dobimo diplomo, vendar se ne naučimo nujno spretnosti, ki nam bodo pomagale obvladovati današnjo realnost. Jasno je, da je ta sistem preživel svojo uporabnost. Enako velja za politiko, zdravje, korporacije, prehrambeno industrijo in tako naprej.

Kaj se zgodi, če imamo tri močne planete v znamenju Kozoroga, znamenju strukture in sistemov? Poglejmo enega za drugim:

Pluton je planet tega, kar se skriva pod površjem naše zavesti, je planet preobrazbe in če ga pravilno sprejmemo nam podeljuje neskončno moč. Toda v tem procesu Pluton uniči vse, kar je zastarelo ali nepotrebno. Pluton se je leta 2008 premaknil v znamenje Kozoroga. Izpostavil je pomanjkanje integritete finančnega sistema. Pluton je razlog, zakaj je bila inflacija pod večinskim nadzorom v večini delov sveta, vendar to ne pomeni, da Pluton nima več dela. On to počne in on bo. Počakajmo na povezavo Saturn-Pluton v januarju 2020.

Saturn je naravni vladar znamenja Kozoroga, tako da imata Saturn in Kozorog veliko skupnih stvari: strukturo, odločnost, trdo delo, odgovornost. Saturn je graditelj in ko je v znamenju Kozoroga rad gradi še višje strukture, ograje.

Južni vozel pomeni karmo ali končni rezultat. Ko smo na poti, delamo na misiji Severnega vozla, končni rezultat našega dela pa je Južni vozel. Toda ko ne hranimo Severnega vozla ali ne vidimo razmerja med vhodom (Severni vozel) in izhodom (Južni vozel), nam lahko Južni vozel prinese žalost, obžalovanje in občutek, da ne moremo pobegniti naši usodi.

Torej, ko se Pluton, Saturn in Južni vozel združijo v znamenju Kozoroga, vemo, da je naš finančni, politični, izobraževalni in skoraj vsak sistem, ki je v veljavi, pripravljen na preobrazbo.

Kako do jedra zadeve?

Saturn gradi, Pluton uničuje. Južni vozel je končni rezultat. Skupaj bodo vsi trije zelo previdni glede tega, kaj gradijo in kaj uničijo. Njihovo delo ni širjenje, ampak osredotočanje na tisto, kar je pomembno. Ali bosta Saturn in Pluton zlomila obstoječe sisteme ali jih nasprotno, utrdila? Verjetno bosta storila oboje. To ni tranzit Urana, ko je vse izničeno v enem dnevu. To je počasen, osredotočen proces. To je poziv k minimalizmu. Kako lahko pridemo do tega, kar je res pomembno? Kako lahko pridemo do vodilnih načel strukture, sistemov in moči? Kako lahko gradimo sisteme in strukture, ki so še vedno trdne, vendar manj nagnjene k temu, da jih moč razkroji?

Konjunkcija Saturn-Pluton-Južni vozel nam bo pokazala, da bo razpadla le pronicljiva podlaga in da prava moč ne pozna uničenja. Na najvišji manifestaciji je ta tranzit povabilo, da prevzamemo polno odgovornost za svoje življenje, ne nujno z močnejšim delom ali igranjem po pravilih, ampak z resničnim sprejemanjem neskončne moči, ki je v nas.

Postanimo vodja svojega lastnega življenja

Namesto da bi od države, politikov, korporacij pričakovali, da bodo stvari delovale, se vprašajmo: kako lahko postanem vodja svojega življenja? Kako lahko povrnem svojo moč? Kako lahko vidim, da že imam tisto, kar je potrebno za to, kdo naj bi bil? Konjukcija Južni vozel-Saturn-Pluton je naša priložnost, da sprostimo našo karmo in razkrijemo skrivnost tega, kaj je resničen namen moči, sistemov in oblasti. Leta 2019 bomo našli bistvo moči, odločnosti in samozadostnosti. Imeli bomo priložnost sprostiti karmo in programiranje, ki se kopiči že generacije.

Jupiter v znamenju Strelca – nobene sanje niso previsoke

Če se vam vsa ta zgodba o znamenju Kozoroga zdi preveč resna (kar tudi je)… to ne pomeni, da se ne bomo zabavali v letu 2019. Z Jupitrom v znamenju Strelca bo veliko zabave. V našem življenju obstaja en »sektor«, ki bo zagotovo imel koristi od optimističnih in velikodušnih žarkov Jupitra v Strelcu.

Torej brez skrbi, 2019 bo razburljivo. Ko je Jupiter v svojem domu in ko vzpostavi stik s svojim prijateljem Neptunom (Neptun je zdaj v znamenju Ribi) je vse mogoče. Kdo je rekel, da je nebo meja?

Uran v znamenju Bika – nova vrsta lastne vrednosti

Marca 2019 se Uran premakne v znamenje Bika in bo tam ostal do leta 2026. Bik je najbolj fiksno znamenje zodiaka. Uran pa predstavlja spremembe in prekinitve. Rezultat? Uran bo spremenil tisti del naše identitete, za katerega smo verjeli, da se nikoli ne bo spremenila. Naše vrednote. Naša načela. Naš način delovanja. Do konca tega tranzita ne bomo več isti. Denar in imetje nas ne bosta več zadovoljila. Našli bomo novo vrsto lastne vrednosti.

Kiron v znamenju Ovna – tvoja rana je tvoj dar

Kiron se čez nekaj tednov premakne v znamenje Ovna in tam ostane do leta 2027. Kiron je arhetip ranjenega zdravilca. Globoko v sebi vsi dvomimo, da je naš obstoj pomemben. Kiron v znamenju Ovna nam bo pokazal, da smo se mi sami odločili, da bomo prišli na ta svet in da smo to storili z razlogom. Uspelo nam je, saj imamo tu nalogo. Pokazal nam bo, da je v redu dvomiti o našem pomenu od časa do časa, ker če ne bi, bi stagnirali. In s tem rastemo, tako življenje deluje.

Imamo moč

Junij in julij bosta zahtevna meseca in ja, s to kozorogovsko energijo tudi ne bo lahko krmariti. Toda s čudovitim Jupitrom v znamenju Strelca, s podpornim Saturn-Neptunskim sekstilom in brez večjih retrogradnosti lahko pričakujemo precej gladko plovbo.

Ne dovolimo, da nas kdo ustavi pri izpolnjevanju naših najvišjih sanj, ker nas nihče in nič ne more ustaviti. Leta 2019 smo mi sami vodja svojega življenja.