Februar bo zagotovo zaznamoval prehod Kirona v znamenje Ovna, kjer bo ostal do leta 2027. To je kar dolgo obdobje. Daljše od tranzita Urana. Za primerjavo, Kiron porabi manj kot dve leti v znamenju Tehtnice. Kiron bo preživel tako veliko časa v znamenju Ovna, saj ima tu kar nekaj dela. Oven je naša identiteta. Kiron je ranjeni zdravilec. V znamenju Ovna si Kiron prizadeva zdraviti najgloblje rane vseh nas, našo izvorno rano.

Kaj to pomeni za nas? Kiron bo zapustil del naše karte in se premaknil na področje, ki je bilo do sedaj morda neraziskano. Kiron v znamenju Ovna nam bo pokazal, katero področje sebe moramo ozdraviti, da bomo lahko ponovno postali celi.

Druga pomembna februarska energija je Venerina pot po znamenju Kozoroga. V februarju se bo Venera povezala s  Saturnom, Plutonom in Južnim vozlom – vse v znamenju Kozoroga.

Medtem ko je Oven znak posameznika »Jaz sem, ker sem«, je Kozorog je znak družbe »Postajam tisti, ki sem želel postati«. Venera v znamenju Kozoroga je »Dal sem vse od sebe«, medtem ko Kiron v Ovnu kaže, da moramo opraviti še veliko dela. To delo nima nič opraviti s tem, kar svet od nas želi. To je povezano z zdravljenjem našega občutka identitete.

Točno tisto smo, kar smo bili namenjeni postati. Na pravem mestu smo. Naš obstoj ni naključje. Tukaj smo z razlogom. V februarju nas bo Kiron v Ovnu pozval, da se osredotočimo nase, medtem ko počasi izločamo plasti družbene pogojenosti (Venera v Kozorogu).

3. februar 2019 – Venera vstopi v znamenje Kozoroga

Venera je boginja lepote in ljubezni. Kozorog je povezan z našim potencialom, z našimi najvišjimi dosežki, s tem, kar želimo doseči v tem življenju. Kozorog je znamenje popolnosti. Ker Venera vlada ljubezni, odnosom in vsemu kar je lepo, ko potuje po znamenju Kozoroga si želimo popolno ljubezen, popolne odnose, popolno lepoto. Naši standardi so višji kot kdajkoli prej. In tokrat bomo aktivno poskušali priti do njih, na subtilen in čuten način. V naslednjih treh tednih nam bo šlo bolj za kakovost kakor za količino. Ljubezen bo maraton, ne sprint.

10. februar 2019 – Merkur vstopi v znamenje Ribi

Merkur postane v tem znamenju domiseln in navdihnjen, prav tako pa tudi naš um. Naslednji tedni so torej odličen čas za (ponovno) odkrivanje umetnika v sebi.

13. februar 2019 – Mars konjukcija Uran

13. februarja 2019 bo Mars v konjunkciji z Uranom na 29 ° Ovna. 29 ° je kritična stopinja. Oven je znak identitete. Mars je planet delovanja. Uran je planet svobode in osvoboditve. Mars v konjukciji z Uranom v znamenju Ovna nas bo prosil, da se sprijaznimo s tem, kdor smo. Končno bomo videli, kdo v resnici smo, za našo masko. Zadovoljni s tem, kar vidimo? Pokažimo se svetu! Nesrečni? Sprejmimo ukrepe, vendar ne istih kot smo jih vedno izvajali. Uran nas bo dvignil, nas navdihnil. Pokazal nam bo kaj zmoremo. Bodimo navdihnjeni. Ali smo pripravljeni na novo različico sebe?

14. februar 2019 – Mars vstopi v znamenje Bika

Mars je planet delovanja. Bik je znamenje, ki mu vlada Venera, Venera pa predstavlja vse kar je povezano z ljubeznijo in odnosi. Morda nas bo prav to spodbudilo da prevzamemo pobudo izpolniti svoje potrebe po ljubezni in odnosih ravno na Valentinovo.

23. februar 2019 – Venera v konjukciji s Plutonom

Prinesla nam bo močna čustva in močno privlačnost. Z dotikom Plutona, Venera zna uporabljati svojo moč, da bi dobila tisto, kar hoče. Pluton »destilira« lastnosti Venere. V Kozorogu želita Venera in Pluton doseči višino lepote in ljubezni. Ne bomo si želeli nič drugega kot najboljše – najlepšega partnerja, najbolj uspešnega odnosa, najboljšega statusa.

26. februar 2019 – Venera v konjukciji z Južnim vozlom

Cel februar bo Venera na misiji. Na misiji najti popolno ljubezen. Do sedaj bi morala naša srca že spoznati, da popolnosti ni. Toda neskončno potovanje, ko poskušamo najti to popolnost, neskončni vzponi proti vrhu so vredni časa, bolečine in napora. Scenarij se je spremenil. Življenje ni več to, kar je bilo. Ampak, čeprav ne opazimo…smo postali boljša bitja <3