Venera je simbol ljubezni, odnosov, užitkov in vrednot. V znamenju Strelca se je boginja ljubezni preobrazila v svobodno duhovito čarovnico, ki je skozi vsako izkušnjo čutila goreč ogenj in videla ljubezen kot tveganje. Med tem astrološkim tranzitom je večina od nas nenadoma začela iskati spontane izkušnje. Ta energija je ugasnila našo željo po znanju, potovanju in višjem učenju. V znamenju Strelca Venera ni ravno močna, vendar je še vedno hodila naprej in nas zvabila na Jupitrovo ozemlje, kjer smo si morda nenadoma začeli želeti vse, kar nam ni bilo znano.

V znamenju Kozoroga se Venera preoblikuje v prefinjeno poslovno žensko, disciplinirano in ambiciozno na svoj način (se spomnite filma Hudičevka v Pradi?). Kozorog sprejema odločitve, kot da bi bilo vse posel in Venera v tem znamenju počne enako glede odnosov in vrednot.

Med tem tranzitom bomo bolj realno gledali na ljudi, ki jih sprejemamo v naše življenje, pa naj se gre za romantičen ali kakšen drug odnos. Venera v znamenju Kozoroga nas prosi, da razmislimo o svojih prihodnjih ciljih, preden se odločimo. Ta tranzit nas disciplinira da trdo delamo, da bi dobili kar si zares želimo.

Venera v znamenju Kozoroga si želi dolgotrajnih odnosov, zato se ne bo nič razvilo iz odnosov, ki so bili do sedaj »prijateljski«. Kozorog ne izgublja časa z »izgubljenci«. Prav tako bomo morda opazili, da tisto, kar smo do sedaj smatrali za »v redu«, se nam bo nenadoma zazdelo »nezrelo«.

Seveda ima planet ljubezni pomembno vlogo tudi pri našem umetniškem izražanju. Ta discipliniran tranzit nam lahko podari odločnost, ki jo potrebujemo, da bi zgradili, oblikovali in končali kar smo začeli. Ne pozabimo, Venera v Kozorogu ne dela nič na pol. Ravno nasprotno, želi doseči vrh gore, želi biti močna.

Smo pripravljeni na sodelovanje?