Ko Merkur vstopi v znamenje Ribi postanejo naše sanje živahnejše, naše misli so ohlapnejše in naši instinkti še posebej močni. Merkur je miselni planet, ureja naše misli in komunikacijski slog. Poudarek Merkurja je na podatkih in podrobnostih, to pa se seveda ne ujema s široko razširjenim, vseobsegajočim slogom znamenja Ribi, zato bo v tem prehodu veliko načinov za obogatitev naših življenj.

Znamenje Ribi zaznamuje svet magije, fantazije in idealizma. Ko bo Merkur tu, bodo naši umi bolj odprti in lahko bomo našli rešitve tam, kjer jih še nikoli nismo iskali. Merkur v znamenju Ribi osvetli najbolj oddaljene dosege naših umov, osvetli ideje, ustvarjalne navdihe in različne načine razmišljanja.

Pomislimo na neverjetne globine oceana ali neskončnost vesolja – to je kraljestvo znamenja Ribi. Torej, ko se bo Merkur premikal skozi to znamenje, se bodo naši umi razširili na isto raven prostranosti. Videli bomo lahko stvari, ki jih prej nismo videli in razumeli stvari, ki jih prej nismo mogli razumeti.

Ni presenetljivo, da so nekatere misli, ki jih imamo med tem tranzitom nesmiselne. Naša sposobnost komuniciranja postane tu nejasna in nekatere stvari, ki se dogajajo v naših glavah so prevelike, da bi našle besede. Tukaj pride na vrsto naša intuicija. Ribe so najbolj intuitivni znak zodiaka in nas opominja, da pozorno spremljamo občutke, ki jih imamo v naših mislih. Stvari poznamo na načine, ki jih ne bomo mogli razložiti, zato so možne težave v komunikaciji, saj bo naše besede vodilo srce, ne um.  Poiskati besede, ki se ujemajo z našimi občutki pa lahko povzroči resne pogovore o prekinitvah ali začetkih.

Na splošno pa nam lahko ta tranzit prinese nove priložnosti. Omejitev ne bo. Odprti bomo za vse možnosti, tako da bomo lahko preprosto sprejeli stvari, ki nas bodo nenadoma navdihnile. Stopnja obljub in potenciala bo visoka saj se ne bomo osredotočali na stvari, ki jih ne moremo narediti, ampak na stvari, ki jih lahko naredimo.