V astrologiji asteroid Kiron simbolizira našo najglobljo rano, naše seme duhovne preobrazbe in alkimista našega življenja. Se pravi, kadarkoli je Kiron aktiviran v naši rojstni karti povzroči celjenje ran, za katere je bila naša duša poslana, da se uči in raste.

V astrologiji, ne glede na znamenje v katerem je Kiron v naši rojstni kari, nakazuje informacije o tem, katere rane smo prišli v tem življenju ozdravit. Te rane prenašamo iz prejšnjih življenj in so lahko tudi lekcije, ki se jih naša duša želi naučiti. Včasih duša prevzame določene lekcije, da bi postala učitelj ali vodnik.

Ne glede na to, v katerem znamenju je Kiron v naši rojstni karti, pa bo prehod Kirona v znamenje Ovna vplival na vse nas. Kiron redko menja znamenja, in ko se to zgodi, prinaša premik v energiji in pušča trajen odtis.

Da bi razumeli premik Kirona v znamenje Ovna, se moramo vrniti v leto 2010. V tem času se je Kiron premaknil v znamenje Ribi in bil v tem znamenju do sedaj. Z razumevanjem preteklosti bomo torej razumeli prihodnost.

V znamenju Ribi nas je Kiron vodil, da smo se osredotočali na zdravljenje našega dušnega jaza. Spodbujal nas je, da se prebudimo, da uvidimo našo resnico, odkrijemo našo podzavest, misli in prepričanja. Spodbujal nas je k razumevanju, da obstaja več kot samo to kar vidimo. Veliko prebujanj se je zgodilo v tem času, pomagal nam je, da smo na neki ravni odprli svoje misli. Spomnimo se kaj se nam je v povezavi z duhovnostjo dogajalo ta čas. Razmislimo o podzavestnih miselnih vzorcih, s katerimi smo prišli do trenutkov prebujenja oz. so nam pomagali da smo dobili navdih ali se ozdravili.

Z razumevanjem tega bomo dobili  vpogled v to, kaj se lahko razvije z vstopom Kirona v znamenje Ovna.

Kiron je vstopi v znamenje Ovna 18. aprila 2018, vendar je zaradi retrogradnosti potem šel zopet nazaj v znamenje Ribi, sedaj pa bo ponovno prestopil v znamenje Ovna, kjer bo ostal do leta 2027. Čeprav smo že začeli pridobivati nekaj te ​​energije v letu 2018, jo bomo resnično začeli čutiti  v tem letu.

Prav tako nam lahko pomaga, da smo pozorni na to kar se je dogajalo v naših življenjih okrog 18. aprila 2018 in kar se bo dogajalo v teh dneh prestopa. Če obstajajo pomembni premiki, misli ali občutki, nam lahko tudi to pokaže kaj nam ta energija prinaša.

Na globalni ravni je pomen Kirona v znamenju Ovna, kako zdraviti naš ego. To je čas za vse nas, da se naučimo kako sprejeti, kdo smo in dovoliti, da naš ego dela za nas, ne proti nam. To je tudi čas samouresničenja in vstopa v novo razumevanje naše individualne edinstvenosti in kakšen je naš namen tukaj na Zemlji. Temeljno vprašanje – kdo sem? To energijo bomo raziskali na povsem novi ravni.

Kiron v znamenju Ovna je zelo fizikalen, zato so naša telesa lahko tudi občutljiva pod to energijo in morda bomo morali več pozornosti posvetiti zdravju. Na površje lahko pridejo vse poškodbe ali fizične bolezni, da se enkrat za vselej popravijo, ozdravijo in uravnotežijo.

S Kironom v znamenju Ribi smo imeli nežno, strpno energijo, Kiron v znamenju Ovna pa bo nekoliko bolj agresiven in hitrejši.

Kiron v znamenju Ribi bi nam dal čas, da razmislimo, premislimo in kopamo še malo globlje, s Kironom v znamenju Ovna pa je za vse potrebno hitro in učinkovito poskrbeti. Spodbujal nas bo k hitremu ozdravljenju in reševanju stvari ter da se ne bomo utapljali v dogodkih, ki pridejo na našo pot.

Pod vplivom Ovnove energije bomo nenehno spodbujeni, da se po vsakem padcu ponovno dvignemo. Ta energija se bo čutila kot nekakšna težka ljubezen, ki jo univerzum pošilja na našo pot, da bi še hitreje napredovali. Pomembno je razumeti, da so zdravljenje, žalost in bolečina del življenja in del izkušnje da smo ljudje. Naše duše so narejene iz brezpogojne ljubezni in vedno se bomo vrnili v svetlobo, dom, toda tukaj na Zemlji si moramo dovoliti da čutimo, si dovoliti da smo kar smo.

Do takrat, ko bo Kiron končal svoje potovanje po znamenju Ovna leta 2027, bomo vsi bolj sprejemali sebe in razumeli, da je naš edinstven izraz pomemben ne le za iskanje našega namena, ampak tudi za zdravljenje na individualni in globalni ravni. Prav tako bomo uspeli razjasniti in sprostiti vse rane v zvezi z našo lastno vrednostjo ter najti moč in pogum, da se ponovno dvignemo, tudi če se bomo počutili potlačeno.

Kiron v znamenju Ovna je močna in ostra postavitev, ki nam bo pomagala najti našo notranjo moč in notranjega bojevnika. Ta energija je ognjena, drzna in bo pomagala vsem nam, da dosežemo nove ravni zavesti in zavedanja, da bomo lahko zdravili na povsem novi ravni.