Vsak mesec Luna prehaja skozi svoj cikel, ki vključuje štiri različne faze. Dve fazi na katere smo vsi najbolj pozorni, sta tudi dve najbolj vplivni: nova Luna oz. mlaj in polna Luna.

Februarska polna Luna, ki se bo dovršila 19. februarja, ni izjema. Kaj lahko pričakujemo? Ta mesec bo polna Luna dejansko zelo posebna. Videti bo svetlejša, večja in bližja od povprečne polne Lune, od tod ime super Luna.

Super Luna se dovrši, ko polna Luna sovpada z najbližjim luninim približevanjem Zemlji v svoji orbiti. Torej, Luna bo bližje kot je običajno, zaradi česar se bo zdela večja. Ta pa bo še nekoliko drugačna, saj jo bo spremljala zvezda Regulus, najsvetlejša zvezda v ozvezdju Leva.

Torej pričakujemo lahko, da bo nebo precej svetlo tisto noč. To je velika razlika od februarja 2018, ko polne Lune sploh ni bilo.

Ta polna Luna ima tudi ime. V starih časih so ljudje po mesecih imenovali Lune, da bi spremljali spreminjajoče se sezone. Glede na čas in datum se februarska polna Luna pogosto imenuje snežna Luna. Ime je dobila po tipično zasneženih razmerah, ki se pojavljajo v februarju.

Polna Luna se bo dovršila v znamenju Device, čas bo pravi za manifestacijo. Prav tako je pravi čas, da pridobimo pogum in se poslovimo od negativnih situacij in ljudi, ki nas vlečejo navzdol. Čas je, da se ponovno ovrednotimo in ugotovimo, kaj ne potrebujemo več v naših življenjih.

Poglejmo malo širše…lahko nam prinese veliko vznemirljivih priložnosti in pozitivnih stvari. Ostanimo mirni in vse bo v redu.