22. februarja se planeta Venera in Pluton srečata na 22 stopinjah Kozoroga, in sprožita iskre, ki se bodo čutile do konca meseca.

Venera je planet ljubezni in odnosov. Je močna, a tudi mehka in negovalna, ko mora biti.

Pluton je planet smrti, ponovnega rojstva in transformacije. Pluton nas vedno izzove, da gremo skozi temnejše, globlje stvari. Spodbuja nas, da se spravimo v globine in se pomirimo s tem, kar tam najdemo, spodbuja nas, da se lahko dvignemo na višje ravni zavesti.

Venera in Pluton se običajno srečata enkrat letno, in ko to storita, njuna energija pretrese naše odnose, dinamiko moči v našem življenju in naše poglede na ljubezen. Poudarimo lahko nezdravo dinamiko odnosov ali obsesije, morda se znajdemo v izpodbijanju našega stališča in prepričanj o tem, kaj nam ljubezen resnično pomeni.

Venera in Pluton nam lahko prineseta priložnosti za preoblikovanje in dvig na višje ravni zavesti s pomočjo moči ljubezni. Ne pozabimo, da smo resnično vsi enaki in da je ločitev samo iluzija. Pluton je namreč tudi planet povezan z brezpogojno ljubeznijo, univerzalno ljubeznijo, ki teče skozi vse in vsakogar. Samo z doživljanjem ciklov smrti in ponovnega rojstva, ki nam ga prinese Pluton, se lahko resnično povzpnemo do razumevanja našega namena, naše duše in našega potovanja tukaj na tej zemeljski ravni.

Letošnja poravnava Venere in Plutona je zelo posebna, saj pade na 2. mesec leta, 22. dan na 22. stopinji Kozoroga.

Morda nas univerzum s tem spominja na močno ljubezen, ki jo imamo v sebi, na ljubezen, ki nas je pripeljala do sem, na ljubezen, ki nas krepi in na ljubezen, ki nas vodi skozi temo. Veliko nas se obrne na druge zaradi ljubezni, v iskanju potrditve, kaj sploh je ljubezen, toda prava moč, prava transformacija je v tem, da se naučimo ljubiti sebe, da odkrijemo rezervoar ljubezni, ki je v nas samih.

Venera, planet ljubezni in Pluton, planet preobrazbe, se na ta dan združita, da nas opomnita, da lahko s svojo ljubeznijo spremenimo svoje življenje, svet in vesolje, toda najprej se moramo naučiti preoblikovati sebe, skozi ljubezen. Moramo se spomniti, da ljubezen prihaja iz nas, mi smo ljubezen in s tem spoznanjem lahko resnično gradimo in ustvarjamo življenje in svet, ki si ga  želimo.

Ljubezen je duša univerzuma, ljubezen je tisto, kar nas je pripeljalo sem in ljubezen je tisto, kar nas bo vrnilo domov. Ljubezen je vse. Vzemimo si trenutek in prisluhnimo ljubezni, ki je v nas. Zahvalimo se potovanju, s katerim smo se približali tej ljubezni in občutimo moč, ki jo ta ljubezen lahko nudi.