Smo že mislili, da bo leto 2019 gladko teklo, kajne? Čas je, da se pripravimo na stvari, kot so zamude, zrušitve podatkov v računalnikih, napačna sporočila, poslana napačni osebi, izgubljanje stvari, tehnične okvare…

Retrogradni Merkur ni razlog, da bi svoje življenje zaustavili, niti ni nekaj, česar bi nas moralo biti strah. Merkur je v retrogradnem stanju približno 19 odstotkov časa, zato smo to energijo doživljali vse življenje in to ni nič novega. To je dober čas, da ponovno ocenimo naše prednostne naloge, dokončamo obstoječe projekte in se sprostimo. In čeprav bomo vse načrtovali vnaprej in vse dvakrat preverili, pa bo vseeno lahko šlo kaj narobe.

Merkur bo retrograden od 5. do 28. marca 2019

Če smo mogoče že začeli čutiti učinke tega nadležnega tranzita, čeprav je do začetka retrogradnosti še kar nekaj dni,  je to zato, ker je Merkur od 19. februarja v “senci”, kar je prav tako pomembna faza v procesu kot dejanska retrogradnost sama. Dogodki in situacije, ki se odvijajo v tem času, nam  v bistvu dajejo vpogled, kaj bo glavna tema te retrogradne faze za nas.

Če smo zadnje dni pozabljivi, bo to v času retrogradnosti osrednjega pomena; če pogovori postajajo problematični, bo komunikacija pomembna. Do trenutka, ko bo Merkur zapustil »senco« (od 29. marca do 16. aprila), bomo začutili, da se učinki umikajo in vse bo dobilo bolj prepričljiv ton.

Ko bo Merkur retrograden, se bomo počutili, kot da se vračamo v preteklost. Situacije iz preteklosti se lahko nenadoma vrnejo v sedanjost. Projekt, ki smo ga zapustili v preteklosti, nam lahko zopet ukrade našo pozornost. Še kakšen bivši oz. bivša se lahko pojavi od kje. To je naša priložnost, da končno rešimo vse, kar še imamo odprtega.