6. marca se dovrši nova Luna oz. mlaj in označuje začetek novega cikla.

To lahko vključuje preskok vere, sprejemanje nepopolnosti v sebi in drugih kot drugačno vrsto »popolnosti«, začetek projekta, ki zahteva domišljijo in vizualizacijske veščine, zavestno dajanje časa na stran za miroljubne in pomlajevalne dejavnosti ter deljenje sanj z drugimi. S to močno energijo znamenja Ribi imamo priložnost, da naredimo pomembne spremembe v našem življenju, da se zavežemo osebnim ciljem.

Nova Luna nam prinaša ustvarjalnost in domiselnost zaradi povezave z Neptunom. Ker se znamenje  Ribi in Neptun močno povezujeta s sanjskim svetom, bi lahko imeli pomembne sanje, morda z duhovnimi temami, ki se povezujejo z nevidnimi, a globokimi svetovi. Verjetno se bomo počutili zelo navdihnjene in spodbudila nas bo, da gremo korak naprej.

Zaradi vključenega Saturna pa se bomo učili kako prevesti vsebino naših sanj v spoznanja, ki jih lahko uporabimo na praktičen način. Saturn poudarja, da naredimo konkretne korake, da naredimo nekaj svojih vizij, da zgradimo nekaj trdnega iz naših zamisli, preko dejanj, za katera postanemo odgovorni.

Tu sta še Merkur, ki se obrača v retrogradno smer in Uran, ki vstopa v znamenje Bika ravno v času nove Lune, zato bo prav verjetno prisotno nekaj nestabilnosti ali pomanjkanja jasne presoje.

Tudi Pluton bo vključen, zato lahko sedaj zares naredimo nekaj pomembnega in preoblikujemo vse, kar ne deluje več v našem življenju.