Polna Luna so bo dovršila malo po tem, ko bo Sonce vstopilo v znamenje Ovna in označuje čas pomladanskega enakonočja ter začetek novega astrološkega leta.

Dovršila se bo na osi Oven – Tehtnica, pri čemer Sonce simbolizira naš ego, naš lastni jaz. Ego, ki je pripravljen skočiti v nekaj novega, polnega pionirskega duha. Čas polne Lune v Tehtnici tako namiguje na nove začetke ali na nastanek novega jaza.

Ob polni Luni se čuti povečano napetost. To je čas, ko iščemo ravnotežje med našo voljo in občutki, med zavestnim jazom in našim nezavednim. Izkušnje in objektivnost so na eni strani, intuicija in čustva na drugi.

Ko se polna Luna dovrši v znamenju Tehtnice, je to iskanje ravnotežja povezano z našimi občutki do drugih in našimi odnosi. Luna je v Tehtnici, znamenju povezovanja in Sonce v Ovnu, znamenju samoimenovanja. Trudimo se, da racionaliziramo svoja čustva in uravnovesimo, kako delujemo z drugimi. Sonce, naše zavestno sebstvo, projicira naš ego na naša čustva in na pomembne druge ljudi ter nam pravi: »Jaz proti tebi.«

Nasprotje Sonca in Lune kot vedno prinaša napetost. Tu nam ne bosta pomagala niti Mars in Venera, kot vladarja Ovna in Tehtnice, saj bosta v kvadratu. Uran, ki pa je vstopil v znamenje Bika 6. marca bo ob tej polni Luni v dokaj stresnem aspektu do Lune, kar lahko še poveča vso napetost in začini to našo željo po oddihu od odnosov.  

Torej, zdi se, da je ta polna Luna vrhunec, ki bo naredil prelom v odnosih. Čas je pa tudi za nove, ključne in zelo pomembne začetke, in vse to zaradi kritične stopinje, na kateri se bo polna Luna dovršila.

Pri tem nam prav nič ne bo pomagal niti retrogradni Merkur, ki bo v konjukciji z Neptunom v znamenju Ribi, le naše misli bodo ostajale v preteklosti. In potem … bo naša dejanja vodila jasnost Saturna, ki bo ustvaril lep trigon na Mars.

Polna Luna v znamenju Tehtnice torej lahko na različne načine vpliva na odnose. Odločitve, ki jih bomo sedaj sprejeli, pa bodo prešla v dejanja ko bo Merkur zopet direkten.  

Čeprav bo ta polna Luna pretresla naše odnose, bo to dobro za nas, saj se zdi, da so spremembe potrebne in bo do teh sprememb prišlo po premisleku in razmišljanju, mi sami pa bomo odločili kdaj in kako.