Nova Luna  oz. mlaj se danes dovrši v znamenju Ovna. S tem novim začetkom smo v dobrem položaju, da razmislimo o zavezanosti osebnim ciljem, ki izražajo pozitivne energije znamenja Ovna. Čas je, da ukrepamo, poskusimo nekaj novega in inovativnega ter se tega lotimo z navdušenjem in samozavestjo. Prevzemimo življenje v svoje roke in odkrijmo pogum, ki ga nosimo v sebi. To je močan cikel, v katerem pa lahko ponovno ocenimo odnos do samega sebe.

Oven je prvo znamenje zodiaka, zato je nova Luna v tem znamenju še posebej »zrela« za nove začetke. Prav tako je to dober cikel, s katerim lahko odkrijemo prednosti izražanja sebe z avtentičnostjo. Morda bomo našli načine naučiti se kako se zanašati nase in biti zadovoljni s tem – to bo sicer kar dolga pot do iskanja notranje sreče, a čas je, da se ponovno oživimo z izkušnjami, ki razbijajo našo rutino in vključujejo izvajanje novega in svežega.

Lunin kvadrat s Saturnom kaže na nekaj ovir, ki jih bomo imeli pri novih začetkih. Nekaj ​​morda ne bo šlo tako hitro, kot bi si želeli. A kljub temu, smo v času, ko noben od planetov ni retrograden, se pravi se nam stvari lahko dobro poklapajo, po prvih soočenjih z resničnostjo.