19. aprila 2019 se bo dovršila polna Luna v znamenju Tehtnice. To je druga polna Luna v tem znamenju, kar je dokaj nenavadno. Prva je bila v marcu in ta dva meseca sta zato povezana. Torej, kar se je zgodilo v naših življenju v času prve polne Lune v Tehtnici, bo zdaj doseglo vrhunec.

Tehtnice in odnosi

Tehtnica je znamenje odnosov. Morda zato ker je Tehtnica uravnotežena in mirna, ali pa je mogoče kaj drugega? V zodiakalnem krogu je Tehtnica sedmo znamenje, točno nasproti prvega znamenja, Ovna. Oven je znamenje individualnosti, je znamenje ki govori »jaz sem«, nasproti znamenja »drugi«.

Polna Luna v tehtnici – jaz nasproti drugim

Umakniti se moramo našemu egu (Oven – jaz sem), da bi lahko bili z drugimi ljudmi. Razumeti moramo različne perspektive, drugačne od naših.

Recimo, da je nekdo bolj jutranji človek, njegov partner pa nočna ptica. Lahko rečemo »Seveda razumem, da smo drugačni«. Potem pa se razjezimo ko vztrajamo, da se v soboto zjutraj zgodaj zbudi. In vsakič ko nam ne uspe sprejeti lastnosti drugih (Tehtnice) smo sami krivi za to.

Na nek način je normalno videti svet skozi lastne oči, vse ostalo pa se nam preprosto zdi, kot da nima smisla, ker ne ustreza našemu »mentalnemu modelu«. Če pa bi vsi dobro razumeli druge, potem življenje ne bi bilo zabavno. Na tem svetu smo za to, da se učimo in rastemo.

Tehtnice in projekcija

Znamenje tehtnice nam ne kaže samo našo sposobnost, da opazimo, kako so drugi različni. Kaže nam tudi, kako lahko bolje razumemo sebe, preko drugih.

Simbol tehtnica… Ko gremo na tržnico kupovati jabolka, gredo jabolka na eno stran tehtnice, na drugo pa prodajalec postavi enoto za tehtanje. Tako ugotovimo koliko jabolka tehtajo (vem, da se danes uporabljajo drugačne tehtnice, ampak tako deluje). Ne bi vedeli, koliko tehtajo jabolka, če ne bi bilo merske enote. Na enak način ne bi vedeli, kdo ste (Oven), če ne bi bilo drugih (Tehtnica).

Znamenje Tehtnica nam pokaže tudi kaj projiciramo na druge ljudi, da lahko sebe bolje razumemo.

Kaj je projekcija? Vse tiste lastnosti, ki se jih ne zavedamo in smatramo, da pripadajo drugim.  Recimo, da nismo v stiku s svojo jezo. Svojo jezo bomo tako projicirali na druge. Ljudje, ki pa so v stiku s svojo jezo, se bodo resnično dotaknili našega pravega živca.

Ali recimo, da je nekdo odličen umetnik, vendar se tega ne zaveda. Umetniki ga bodo privlačili, ker nezavedno išče ljudi, ki mu lahko pomagajo priti v stik s tem talentom, ki ga že ima.

Pogosto nas privlačijo ljudje, ki imajo te lastnosti, ki jih sami ne priznavamo. To je projekcija.

Torej, znamenje Tehtnica govori tudi o spoznavanju sebe preko drugih.

Vse kar potrebujemo, je ljubezen

Obstaja še ena stran tehtnice. Ljubezen. Tehtnici vlada planet Venera, planet ljubezni. Konec koncev, ko gremo skozi konflikte in pogajanja, se naučimo resnično odpreti in dovoliti drugemu, da vstopi v naš svet.

Naša največja potreba v življenju je potreba po celovitosti. Kljub razlikam in konfliktom je življenje boljše, če ga delimo s spremljevalcem. Lahko je to zakonec, poslovni partner ali dober prijatelj.

Ampak, da bi našli ljubezen, da bi spet postali »celota«, moramo opustiti svoj ego, biti moramo odprti za spremembe lastne identitete. Ko dovolimo, da druga oseba vstopi v naš svet, bomo končno »celota«, vendar ne bomo ista oseba, kot smo bili prej.

Polna Luna v Tehtnici 19. aprila nam bo pomagala, da se premaknemo iz stanja iskanja identitete v ljubeče stanje, pri tem nam bo pomagala tudi Venera, vladarica polne Lune, ki je na zadnji stopnji znamenja Ribi, pripravljena zapreti določeno poglavje v našem življenju.

Polna Luna je tudi nasproti Urana, planeta svobode in osvoboditve. Uran je v konjunkciji s Soncem in nam pomaga, da se osvobodimo zapora lastnega ega.

Ta polna Luna nam lahko pomaga razumeti nekaj globokega o sebi in drugih. Morda bomo končno razumeli, zakaj nas vedno znova privlačijo isti ljudje. Ali zakaj vedno naletimo na iste težave z našimi nadrejenimi.

Ko bomo dosegli ta preboj, bomo končno lahko cenili druge – ne kot naš odsev, ampak kot posameznike.  In ko jih ne bomo več obsojali, jim bomo lahko dovolili, da vstopijo v naše življenje.

In življenje je boljše, ko ga delimo z drugimi.