Sončni mrk nastopi 2. julija v znamenju Raka. Učinki mrka se lahko čutijo tudi do šest mesecev po dejanskem datumu mrka. V znamenju Raka, ki mu vlada Luna, bodo tako v središču pozornosti gospodarska vprašanja, družina, osebna priljubljenost, javnost, interesi žensk, varnost, hrana, podpora, preteklost / korenine / dediščina in čustvena vprašanja. Ta mrk lahko izpodbija te zadeve in predstavlja priložnosti za nove začetke.

V času mrka se razkrivajo pomanjkljivosti v naših življenjih, kar nas poziva k temu, da je treba zadeve ponovno preoblikovati ali začeti na novo. Nekaj se konča, da se lahko ponovno začne nekaj drugega. Nečemu se moramo odreči, da lahko napredujemo v novo poglavje v našem življenju. Čeprav je novo lahko nepoznano, je pomembno, da omogočimo potrebno predajo neznanemu.

Mrk v Raku od nas zahteva, da nahranimo naš temelj – vse to, kar imenujemo »dom«, vključno s temeljem, ki smo ga zgradili v sebi. Pozorni moramo biti na naše nagone, najgloblje potrebe in občutke. Pozvani smo, da stopimo v stik z našo ranljivostjo in potrebami po intimnosti ter se odpremo za sprejemanje podpore drugih. Lahko začnemo nov projekt, ki vključuje izboljšanje samega doma ali izboljšanje domačega življenja na splošno.

V tem času bomo preoblikovali področja življenja, kjer imamo znamenje Raka v naših natalnih kartah. Težave iz preteklih šestih mesecev je treba obravnavati in zapustiti.

Mrk se dovrši v bližini severnega Luninega sečišča, kar nam bo dajalo občutek da se premikamo naprej, ne bomo se toliko osredotočali na to kar moramo spustiti, a kljub temu bo vpleten element neznanega, ki nam lahko prinaša skrbi.

Prvi mrk v nizu Rak-Kozorog se je dovršil julija 2018. Dogodki lanskega poletja in jeseni so morda »vrgli žogico«.

Če hočemo razumeti kaj se nam bo sedaj dogajalo, pomislimo na prejšnjo serijo teh mrkov, ki je bila od julija 2009 do julija 2011.