Lunini mrki so usmerjeni v odnose. Krize, ki jo ti mrki ponavadi izzovejo, so krize nekega pomanjkanja; to je čas, ko se nenadoma zavemo svoje lastne potrebe ali želje po nečem. In prav možno je, da te krize lahko vplivajo na prekinitev razmerij. Lahko pa tudi prinesejo dve osebi skupaj, iznenada, nepričakovano, z zavedanjem velike potrebe in želje drug po drugem.

Čeprav so Lunini mrki bolj usmerjeni v odnose kot Sončni mrki, pa se tu ne gre vedno za odnose med dvema osebama. Lahko sprožijo zavest o potrebi na drugih področjih našega življenja, kot so odnos do dela, našega zdravja, telesa… To je čas, ko pridejo stvari na dan – stvari, ki so tlele pod površjem kar nekaj časa.

Ta mrk se dovrši na 24. stopinji znamenja Kozoroga, nasprotuje Soncu na 24. stopinji znamenja Raka in je delni Lunin mrk in kot sem že napisala, učinki mrka trajajo še šest mesecev po njem.

Se pravi, Lunini mrki se nanašajo na odnose. Os Kozorog – Rak na nas pritiska, da se poglobimo v svoje potrebe, pomanjkanja in želje v našem življenju glede ravnotežja med našim zasebnim življenjem, domačnostjo, našo potrebo po domači bazi in vzgoji (Rak) v primerjavi z našim javnim življenjem, kariero, ugledom in odgovornostjo (Kozorog). Rak vlada zavezam in ljubezni, medtem ko dosežke in nagrade oz. kazni obvladuje Kozorog. Na nek način se ta polarnost ukvarja z ravnotežjem med brezpogojno ljubeznijo in pogojno ljubeznijo. Medtem ko je Rak lahko hitro zadovoljen, nas Kozorog poziva, da smo odrasli in odgovorni. Rak predstavlja izvor, Kozorog pa je cilj. Sedaj je treba najti ravnotežje med obema energijama.

Ta mrk govori o uravnoteženju predanosti naši karieri in našim družinam. Nekaj ​​se je gradilo v nas in zdaj je čas, ko energija vesolja zahteva, da to izpustimo. V prihodnjih mesecih bomo odkrili, kaj to točno pomeni za nas. Za zdaj ne moremo le sedeti na naših občutkih, moramo jih izraziti. Mrk osvetljuje ta konflikt. Nekakšna kriza (ki je lahko kriza zavesti) ali nenadno zavedanje o pomanjkanju nečesa v našem življenju, nam daje zlato priložnost za raziskovanje naših čustvenih potreb v kontekstu hišne polarnosti, kjer se mrk pojavi v naših natalnih kartah. Odnosi se lahko v tem času dramatično izpodbijajo, razbijejo ali okrepijo. Naše odkritje je čustveno nabito in dramatično. Razumevanje tega nas lahko spodbudi k pozitivnim ukrepom.

Ta mrk je eden v seriji mrkov, ki padejo vzdolž osi Rak / Kozorog. Lahko ga gledamo kot na eno od mnogih kozmičnih potez v zvezi s temami, ki so bile in bodo spodbudne za nas.

Polne Lune in Lunini mrki prinašajo izpolnitev vprašanj v naših življenjih. Naša čustva so večja in pogosto se v hiši, znamenju in vseh vključenih planetih, ki jih aktivira polna Luna v naših natalnih kartah, ustvarja nekakšna drama. Ta Lunin mrk nam daje kozmični pritisk, da naredimo potrebne spremembe v našem življenju. Področja življenja, ki jih aktivira mrk, se lahko dramatično obrnejo, a pot je jasna za napredovanje. Upoštevajmo, da karkoli se zgodi v tem času ni nič resnično novega. Vprašanja so tlela v nas in čustva so se že dalj časa gradila. V času polne Lune oz. mrka pride marsikaj na površje in če stopimo v stik sami s seboj, lahko dobimo boljšo predstavo o tem, kaj je treba spremeniti ali kaj mora oditi.

Lunin mrk nas bo torej potisnil v stanje povečane zavesti o pomanjkljivostih v strukturah naših življenj, zlasti v naših kariernih oz. zunanjih strukturah ter v naših domovih oz. družinskih strukturah. Sedaj sprejete odločitve bodo zelo čustveno usmerjene.