Po težkem juliju prihaja avgust kot dih svežega zraka. Razen dveh kvadratov z Uranom in kakšnega minornega aspekta Lune, ki pa hitro mine, ne bo izzivalnih aspektov. Celo konjukcija Saturna in Plutona se je sprostila.

V prvi polovici meseca si tako lahko vzamemo zaslužen oddih. Zahvaljujoč iskrivi energiji, ki jo prinaša povezava znamenja Leva z Jupitrom, bo avgust najboljši čas v letu da se zabavamo in preprosto uživamo v življenju.

V drugi polovici meseca se energija počasi preusmeri iz Leva v Devico in spremenili se bomo v delovne stroje. Na polno bomo uživali, pa tudi trdo delali. Ali ni najboljše če lahko delo in zabavo združimo? Poskusimo 🙂

1. avgust 2019 – Merkur zopet v direktno smer

Avgust se ne bi mogel začeti bolje. 1. avgusta gre Merkur končno v direktno smer.

Ta retrogradnost Merkurja je bila težja od običajne, saj je bil dolgo časa povezan z Marsom. Mars (planet moči, jeze) v povezavi z Merkurjem (planet misli, komunikacije) je najverjetneje prinesel kar nekaj jeze, zamer in prepirov v naša življenja. Tudi zato, ker je bil Merkur retrograden, smo težje zapisali (Merkur) kar hočemo (Mars), kar je posledično ustvarilo še več frustracij.

Zdaj je tega konec.

1. avgust 2019 – Mlaj v Levu

1. avgusta 2019 imamo tudi mlaj na 8 ° Leva. Mlaj bo v konjukciji z Venero, v kvadratu z Uranom in trigonu z Jupitrom. Optimističen, ustvarjalen mlaj, tak ki nas bo malce dvignil…

Venera zdaj ni samo v osrčju Sonca, ampak bo tudi v osrčju Lune. Z Venero smo eno. Srce, duh in duša kot eno. V tem času bomo nekaj storili le, če bomo čutili, da je tako prav. Včasih nas lahko taki občutki sicer tudi zavedejo, ampak sedaj ne bo tako. V tem času naši občutki vedo resnico.

Zaradi ugodnih povezav z Jupitrom, bomo imeli občutek, da je res prav VSE mogoče, občutek, da lahko gremo kamor želimo, da lahko dosežemo kar želimo. In tudi če bomo morali na poti kaj spremeniti (Luna kvadrat Uran), bomo to naredili graciozno in brez prevelikega odpora. Naša želja po rasti bo preprosto močnejša od strahu pred spremembami.

2. avgust 2019 – Venera kvadrat Uran

Venera predstavlja vse tisto, kar si želimo, Uran pa predstavlja svobodo. Ko prideta ta dva v kvadrat, si želimo svobode. Ampak svoboda je nekaj več kot “želim delati, kar hočem in kadar hočem”. Svoboda ne pomeni samo biti brezskrben in nepreviden. Pomeni prevzeti polno odgovornost za to kar smo. Ko smo zvesti sami sebi in svojim vrednotam…takrat lahko rečemo, da smo svobodni.