Venera in Mars sta dva »planeta razmerja«, ki se srečata enkrat na dve leti in s tem začenjata nov cikel v odnosih.

Konjukcija Venere in Marsa ni samo naključni tranzit. Pravzaprav noben tranzit ni samo naključen dogodek v času. Vsi planetarni tranziti so del daljše zgodbe, ki se vedno začne s konjukcijo. Konjunkcija med dvema planetoma je namreč izhodišče novega planetarnega cikla.

Najbolj znan planetarni cikel je lunin cikel. Lunin cikel se začne z novo luno oz. mlajem (konjukcija Lune in Sonca). Teden dni kasneje imamo prvi krajec (Luna kvadrat Sonce), še teden kasneje nastopi polna Luna (Luna opozicija Sonce oz. Luna nasproti Soncu). Zopet teden kasneje nastopi drugi krajec (Luna kvadrat Sonce). Cikel se konča, ko se Luna zopet poveže s Soncem (konjukcija) oz. se takrat prične nov lunarni cikel.

Seveda lunin cikel ni edini planetarni cikel. Če na primer Merkur kvadratira Jupiter, potem tranzit ni »naključni kvadrat Merkur-Jupiter«, ampak je del zgodbe, ki se je začela nekaj mesecev prej, ko je Merkur skupaj z Jupitrom začel nov cikel. Zato naše življenje ni naključni niz dogodkov, marveč je vse v našem življenju povezano in vse se odvija iz določenega izhodišča, kot odraz planetarnih ciklov in njihovih energij.

Na enak način bo Venera skupaj z Marsom 24. avgusta 2019 na 4° Device označila začetek novega cikla Venera-Mars in vsi nadaljnji aspekti med Venero in Marsom v ciklu bodo povezani s to konjukcijo.

Venera in Mars – ta dva kozmična ljubimca v astrologiji opisujeta privlačnost, ljubezen in odnose

Mars vlada Ovnu, Venera vlada Tehtnici – Oven je prvo znamenje zodiaka oz. ascendent in 1. hiša in govori »jaz«, Tehtnica predstavlja sedmo znamenje zodiaka oz. descendent in govori »drugi«.

Celo tisti, ki astrologije ne poznajo, vedo, da je Venera simbol za žensko energijo, Mars pa za moško. V bistvu sta astrološka simbola Marsa in Venere identična tistima, ki se uporabljata za identifikacijo spolov.

Venera in Mars sta kot nasprotna pola magneta. Med seboj se privlačita in zaradi njune strasti nastane nekaj novega. Ne glede na to, ali gre za novo življenje, novo razmerje ali nov ustvarjalni projekt, je Venera v konjunkciji z Marsom naš kozmični potisk, da bodo naši kreativni projekti stekli.

Venera v konjukciji z Marsom je kot zakon privlačnosti v akciji. Brez kemične reakcije med Venero in Marsom ne moremo ustvariti ničesar. Ko se Venera in Mars združita pa se kreacije pričnejo realizirati.

Trenutni cikel Venera-Mars

Najpomembnejši aspekti cikla Venera-Mars so Venera konjukcija Mars, Venera kvadrat Mars in Venera opozicija Mars.

Cikel Venera-Mars se torej začne 24. avgusta 2019 – v tem času lahko začnemo novo razmerje ali nov kreativni projekt.

2. junija 2020 se bo dovršil prvi kvadrat med Venero in Marsom, tri mesece pozneje pa drugi kvadrat. Takrat lahko spremenimo nekaj, kar smo začeli 24. avgusta 2019. Če bomo sedaj začeli razmerje, se bomo takrat odločali ali je ta odnos tisto, kar želimo. Če bomo začeli nov projekt, se bomo takrat vprašali, “ali je smiselno? Je prav? Če ne, kaj lahko spremenim glede tega? “

Venera bo kmalu za tem, 9. novembra 2020, nasproti Marsu. Venera nasproti Marsa je vrhunec cikla Venera-Mars (podobna je polni Luni). Venera bo takrat močnejša od Marsa (ker bo le ta retrograden), zato nas bodo poganjale naše vrednote. Takrat bomo imeli popolnoma jasno sliko kje stojimo. Takrat ustvarjalni projekt, ki ga začenjamo sedaj na začetku cikla, doseže vrhunec in obrodi sadove. V odnosih je to lahko zadnji preizkus “narediti ali ne ” oz. “iti naprej ali ne “.

20. februarja 2021 nastopi zadnji kvadrat Venere in Marsa. To bo čas za dokončne prilagoditve, preden se bo začel nov cikel Venera-Mars. Odvisno kako bodo stvari potekale do tedaj, a to bo čas, ko lahko žanjemo nagrade.

Trenutni cikel Venera-Mars se bo končal 13. julija 2021, ko se oba zaljubljenca ponovno srečata na 19 ° Leva.

Da bi kar najbolje izkoristili to konjukcijo, se prepričajmo, da smo si zastavili pravo pot. Seme, ki ga bomo sedaj posadili, bo zacvetelo v prihodnjih 23 mesecih. Gre pa lahko seveda za začetek ali izboljšanje obstoječega odnosa ali katerega koli drugega ustvarjalnega projekta, ki ga želimo oživeti.