Pluton se obrača v direktno smer, po tem ko je bil od aprila 2019 retrograden.

Pluton je znan kot vladar podzemlja. Vlada smrti, ponovnim rojstvom, moči in senčni strani, ki živi znotraj vseh stvari in znotraj vseh nas. Predstavlja tudi višja področja zavesti in nam lahko pomaga, da se preoblikujemo in preusmerimo v višja stanja zavedanja.

Vsekakor je planet moči in kadar je njegova energija na nebu aktivna ga običajno čutimo v globini naše duše, saj Pluton ne deluje nad površjem, deluje pod njim, kajti tam lahko plete svojo čarovnijo in vpliva na svet.

Pluton je vsako leto retrograden in vsak retrogradni cikel tega planeta nam omogoča več znanja in modrosti. Pomislimo kaj se nam je dogajalo v aprilu 2019…morda sedaj opazimo vzorce ali teme, povezane s Plutonom. Morda smo se v tem času soočali z nečim, kar je bilo skrito. Morda smo doživeli nekakšno ponovno rojstvo ali pa smo bili izzvani v tem, kako uporabljamo svojo moč. Morda se je nekaj, kar je bilo dolgo nezavedno, nenadoma ozavestilo.

Ne glede na teme, dogodke ali vzorce, ki jih lahko povežemo s tem časom, bodo zdaj spet prišli na površje, da bi prišlo do premika. Ko se bo Pluton premikal direktno, nas bo vprašal, ali smo opravili delo in ali smo pripravljeni nadaljevati, da se lahko razkrije še več.

Pluton je v znamenju Kozorogu od leta 2008 in bo v tem zemeljskem znamenju ostal do leta 2023. Premika se počasi, ampak je že blizu konca tega znamenja. Preden pa se bo Pluton pripravil na izhod iz Kozoroga, se bo srečal še z gospodarjem karme, Saturnom. Ta dva gospodarja astrologije se bosta januarja 2020 srečala na 22 stopinji Kozoroga in bosta »čarala« skozi vse leto, sedaj bomo le okusili kaj nas čaka oz. kaj nam lahko prineseta.

Ta obrat Plutona, glede na to da smo v sezoni Tehtnice, bo najverjetneje najbolj zaznaven v naših odnosih, saj se Venera, vladarica Tehtnice, povezuje s kvadratom k Plutonu ravno v času njegovega obrata.  In ravno v teh dneh bodo v ospredju odnosi. Koristno v tem času bi bilo, da se ne ujamemo v dejanjih drugih, ampak pogledamo kaj sprožijo dejanja drugih v nas in kakšne lekcije se lahko naučimo iz dane situacije. Pluton nas sedaj opominja naj dobimo svojo moč nazaj in se spomnimo kdo smo.

Nič več igranja, nič več podleganja strahovom in travmatičnega odzivanja. Pluton želi, da se dvignemo kot feniks in najdemo svojo resnico ter delamo iz srca.

Vsi imamo senčno, temno stran, ki jo radi potlačimo v svoje globoke, temne omare, a Pluton nas bo opomnil, da šele takrat, ko sprejmemo to svojo senčno stran v bistvu zrastemo, dobimo svojo moč.

Energijo Plutona bomo sicer občutili skozi mesec oktober, ne bomo pa mogli razumeti vseh lekcij, ki jih ima za nas, dokler ne bo leta 2023 zapustil znamenje Kozoroga, lahko pa nam ravno v teh dneh njegovega obrata pokaže, kaj še ima pripravljeno za nas.