Sonce v astrološki karti predstavlja to kar smo, za kar smo se rodili in način kako preživimo življenje, kako razvijamo in izkoriščamo lastnosti našega sončnega znamenja. Sonce je naša moč, naša energija. Kaže tudi kje je naš potencial in kako se povezujemo z drugimi.

V vsakem znamenju Sonce ostane približno mesec dni. Danes prestopi v znamenje Škorpijona Tako se bo iz diplomatskega, partnersko usmerjenega znamenja Tehtnice premaknilo v bolj strastno in intenzivno znamenje Škorpijona.

Škorpijon zna biti brezkompromisen, obsesiven, skrivnosten, razkrije se samo takrat, ko obstaja resnično zaupanje ali je to nujno za njegov obstoj. Težko je presoditi, kaj se dogaja pod površjem škorpijona, saj ne razkrije veliko, še težje je to takrat ko je navzven šaljiv, v notranjosti pa prikriva jezo ali bolečino.

Kot fiksno znamenje je lahko zelo osredotočen in se drži načrta, poti naprej, saj ima tudi potrebno disciplino za to. Bolj senčna stran tega znamenja je vsekakor sumljiva narava in destruktivne težnje, toda s svojim sodobnim vladarjem Plutonom ima vsak Škorpijon sposobnost transformacije.

Je znamenje, ki se lahko spoprime s temnejšimi stvarmi v življenju in to je ena njegovih največjih prednosti, zmožnost razumevanja najglobljih in najtemnejših čustev, ki jih doživljamo v življenju. To znamenje ima globino, veliko globino in moč, ki mu lahko pomaga v kriznih časih.