Luna astrološki karti kaže naš notranji nagon, našo intuicijo in naš čustveni odziv. Je simbolika doma, ženstvenosti in vsega, kar nam prinaša udobje. Mlaj tradicionalno označuje čas možnosti, čas novih začetkov, škorpijon kot osmo znamenje zodiaka pa predstavlja preobrazbo, moč, seksualnost, skrite zadeve, transformacije…

Mlaj v Škorpijonu je tu, da prebudimo svojo notranjo moč in sposobnost, da svojo temo izpostavimo svetlobi. Glede na to, da je Škorpijon najgloblje in najtemnejše znamenje zodiaka, se spuščamo v globino svoje duše, iščemo odgovore in modrost. Močni občutki, ki smo jih zakopali globoko v svojo notranjost, lahko privrejo na plan.

V času mlaja bo Uran, planet šoka in presenečenj ki je trenutno v znamenju Bika, točno nasproti Luni in sprožil bo ta čustva, nenadoma in brez opozorila. Uran šokira in preseneča. Ta povezava Lune in Urana je kot nek znak vesolja naj zaupamo svojim čustvom, četudi so nekoliko motna ali zmedena. Našli bomo moč zaupanja vase, tudi znotraj čustvenega zloma. Kljub temu, da se bomo sprva morda počutili neprijetno, je vse del procesa do resnične moči. Ne moremo zgraditi imperija na tresoči se površini. Počistiti moramo vse pretekle blokade in ovire, da lahko začnemo znova, sveži, odprti in jasni.

Mlaj v Škorpijonu je tu, da nam prinese globoke osebne preobrazbe in osvoboditve od naših najglobljih ran, vseh tistih temnih energij, katere že dolgo časa silijo na plan. Prav s tem zelo osebnim in katarzičnim priznanjem je naša notranja svetloba lahko svetlejša kot kdaj koli prej. Ne moremo priti do svetlobe, ne da bi se prej spoprijeli s svojo  temnejšo energijo.

Mlaj v Škorpijonu želi, da smo iskreni do sebe in smo pripravljeni, da skočimo s pečine in poletimo naprej po poti naše preobrazbe. Pojdimo globoko, potopimo se v svoje srce in poiščimo tisto kar si resnično želimo.