Merkur je planet, ki je povezan z vso komunikacijo, vključno z elektronsko pošto, telefonskimi klici, pogovori, izobraževanjem, učenjem, potovanji, razmišljanjem…

Ko je Merkur v znamenju Škorpijona vse občutimo globje. Ta čas gre za pošteno in resnično komunikacijo; za globino in intimnost v pogovorih; nagibamo se k učenju duhovnih / okultnih tem; lahko gre za pisanje kakšnega gradiva. Lahko je to sarkastična namestitev Merkurja, a tudi smešna in duhovita. Kadar koli kakšen planet prehaja znamenje Škorpijona, deluje z več strasti in intenzivnosti.

V tej retrogradni fazi ne bodo prisotne zgolj zmede v komunikaciji, prometu in izgubljene stvari ampak bo imela ta retrogradnost globji/čustven priokus, zato pozorno spremljajmo svoje misli, besede, sporočila in besedila ter razmislimo o vplivu svoje komunikacije na druge.

Ali obstaja bolj prijazen način, da povemo, kar želimo povedati? Iskrenost in integriteta sta ključni pri tej retrogradnosti, vendar obstaja možnost, da bo imela naša komunikacija uničujoč ton. Lahko se izmenjujejo močne, strastne besede, ki nas prizadenejo. Pri nekaterih lahko pride do intenzivnih pogovorov ali izkušenj, zaradi katerih lahko za nekaj časa postanejo obsedeni z nečim; za druge je to morda bolj zasebni čas, ko svoje misli obrnejo navznoter.

Karkoli nam bo ta cikel prinesel, bodimo previdni s svojimi besedami v tem obdobju, pozorni na svoje misli. Poskusimo biti prijazni drug do drugega in zapomnimo si, da imajo besede svojo moč. Uporabimo jih pametno.