…kot da so vsi pomembni aspekti leta čakali na december…

Veliko se je dogajalo v tem letu. Tu in tam smo dobili namige, spraševali smo se, a stvari niso bile ravno smiselne. Decembra se bo razplet končno razkril.

V decembru 2019:

  • Jupiter vstopi v znamenje Kozoroga in do konca meseca bo tako kar pet planetov v tem znamenju,
  • v znamenju Kozoroga bomo imeli popoln Sončni mrk,
  • dramatična polna Luna v znamenju Dvojčka (z Venero v konjukciji s Saturnom in Plutonom),
  • in seveda, Saturn in Pluton bosta v tem mesecu narazen manj kot 1 stopinjo.

Konjukcija Saturna in Plutona – zelo pomemben tranzit

Oba sta se zadnjič srečala leta 1982 in od takrat se je svet močno spremenil. Saturn in Pluton sta sila narave.  Močno pritiskata od zunaj, zaradi česar se vse okoli njiju sesede. To ne pomeni, da se bomo dobesedno zrušili ali da mora biti to nekaj negativnega.

Na kratko o najpomembnejših prehodih v tem mesecu:

2. december 2019 – Jupiter vstopi v znamenje Kozoroga

To je eden najpomembnejših prehodov leta, saj Jupiter znamenje zamenja le enkrat letno in ko to stori, vedno prinese spremembe v naša življenja.

Kozorog je zelo hierarhičen znak, označujejo ga red, uvrstitev, struktura, Jupiter pa je pravo nasprotje, saj ljubi skladnost.

3. december 2019 – Venera v konjukciji z južnim vozlom

To je drugič letos, da se boginja ljubezni sreča z gospodom karme (prvo tako povezavo smo imeli februarja 2019).

Južni vozel »destilira« kakovost planeta, s katerim pride v stik. Venera v povezavi z južnim vozlom je tako kot drag parfum, ki nikoli ne gre iz mode. Morda z odtenkom mošusa.

Venera, večerna zvezda, v konjukciji z južnim vozlom v Kozorogu je v ljubezni poštena, modra, zrela, trpeča, večna. Če želimo vedeti kaj je ljubezen, je sedaj pravi čas, da to ugotovimo.

8. december 2019 – Sonce kvadrat Neptun

Sonce je naša identiteta, Neptun pa planet transcendence.

Da bi rasli in se razvijali se moramo nenehno na novo odkrivati. Sonce kvadrat Neptun je eden tistih tranzitov, ki nam bodo pomagali videti preko omejitev našega ega, onkraj omejitev tistega, za kar smo rekli, da verjamemo, da je mogoče.

V resnici (četudi je resničnost svet, ki ga Neptun ne želi) smo lahko kdorkoli in karkoli si želimo. Pa tudi če se moramo zato v tem procesu malce zgubiti.

9. december 2019 – Merkur vstopi v znamenje Strelca

Merkur se v Strelcu ne počuti ravno najbolje, je pa sedaj zelo hiter in bo  v tem znamenju preživel le 20 dni.

Merkur je slep v Strelcu. Strelec je znamenje velikega razmišljanja, razmišljanja z velikimi slikami, kar pa ni področje Merkurja. Moral se bo zanesti na svojo intuicijo in tega ni vajen (Merkur ljubi dejstva, tisto, kar lahko vidi, dotakne ali sliši).

Kaj to pomeni za nas? V teh treh tednih bodo stvari le poletele mimo nas in nas pustile zmedene. Spraševali se bomo »Kaj za vraga se je pravkar zgodilo?« »Kako nisem videl, da prihaja?« Merkur nam ne bo v veliko pomoč, zato sledimo svoji intuiciji, četudi se nam zdi težko, četudi smo ponavadi bolj logični.

12. december 2019 – polna Luna v znamenju Dvojčka

Zanimiva polna Luna… Venera bo ujeta med Saturnom in Plutonom (Saturn bo na 19 ° Kozoroga, Venera na 20 ° Kozoroga, Pluton pa na 21 ° Kozoroga.) In polna Luna (na 19 ° Dvojčkov) se bo na vse to povezovala.

Isti dan tudi Kiron spremeni smer, obrnil se bo zopet v direktno. Prvotnih ran naše identitete ne bo več mogoče prezreti. Tokrat moramo priti do bistva zadeve (Venera skupaj s Saturnom in Plutonom), ne glede na to, kako; povezava Lune nas bo prosila, da poiščemo kreativno rešitev.

Pozorni bodimo na to polno Luno saj nam bo razkrila za kaj se bo pravzaprav šlo v januarju 2020, ko bosta Saturn in Pluton v konjukciji.

20. december 2019 – Merkur kvadrat Neptun

Merkur je planet dojemanja, kako svet razumemo, Neptun pa zamegli vse kar nam pokaže, pokaže nam, da zunaj naše obstaja višja resnica, resnica, ki je ni mogoče razumeti.

Rezultat? Zmedemo se. Dvomimo v vse. Dvomimo vase. Toda ta proces je nujno potreben, če želimo nadgraditi svoje razumevanje resničnosti in sebe.

Vse pa bo postalo znova smiselno, ko bo januarja 2020 Merkur stopil v znamenje Kozoroga in se združil s Saturnom in Plutonom.

26. december 2019 – popolni Sončni mrk v Kozorogu

26. decembra se bo dovršil popolni Sončni mrk na 4 ° Kozoroga. To je mrk, v katerega je vključen južni vozel, torej gre za dokončanje nekega poglavja.

Mrk bo zelo pomemben in ni »slab« mrk, čeprav je povezan z zaključevanjem.

30. december 2019 – Sonce v konjukciji z južnim vozlom

Sonce se raztopi pod južnim vozlom in se popolnoma sprosti iz karme Kozoroga…