It must have been love” Venera

“But it’s over now” – Saturn

“It was all that I wanted, now I’m living without” – Pluton

Saturn povzroča zamude in zanika zadeve. Pluton kaže naše najglobje želje, predstavlja tisto, kar si iz srca želimo, a ne moremo imeti…

Skoraj vsi smo v nekem obdobju življenja doživeli globoko izgubo. Nekaj smo si tako močno želeli, z vsem svojim srcem, da je bilo že na meji obsedenosti. Vendar, ne glede na to, kako močno smo si želeli, ne glede na to, kako zelo smo se trudili, tega nismo dobili.

Saturn je odličen učitelj. Dobesedno nas prisili, da čakamo. S Saturnom ne dobimo tistega kar bi radi in kadar bi radi. Če pa se zelo potrudimo in vložimo veliko truda, bomo to sčasoma dobili, slej ko prej. Večina ljudi žal prej obupa in tako nikoli ne izpolni svojega polnega potenciala. Saturn nas namreč preizkuša, da se prepričamo, da imamo vse potrebno za uresničitev želja. Poskrbeti želi, da smo postali tista oseba, ki lahko obvlada svojo novo resničnost.

Toda s Plutonom je povsem druga zgodba. Pluton predstavlja tisto, kar sami nimamo pod nadzorom. Npr. če želimo biti z nekom, ne glede na to, kako močno si to želimo in če ta oseba nas ne želi, enostavno ne moremo storiti ničesar. Sile so v takšni igri premočne in preveč zapletene. Ne glede na to kako se trudimo in ne glede na to koliko dela smo si zadali, s Plutonom ne dobimo tistega kar si mi želimo. Namesto tega dobimo tisto, kar Pluton želi. In to kar si Pluton želi, presega materialno dimenzijo…

Pluton želi, da pridemo do bistva in zdaj bo z Venero odstranil vse naše lažne identifikacije s svetom, da nam bo pomagal najti tisto, kar je resnično pomembno.