… eden najpomembnejših tranzitov desetletja.

Dobila sem kar nekaj sporočil od ljudi, ki jih skrbi, kako bo ta konjukcija vplivala nanje. Navadno odgovorim, da vse, kar se na nebu dogaja, se namreč zgodi iz nekega pomembnega razloga. Ampak tu gre za nekoliko več… To ni običajna retrogradnost Merkurja. Niti ni to letni prehod Jupitra v novo znamenje. To je aspekt, ki se zgodi enkrat na 30 do 40 let in bo močno vplival na vsakega izmed nas.

Zadnja konjukcija Saturna in Plutona je bila leta 1982 in je za vedno spremenila svet; dovršila se je v znamenju Tehtnice, znamenju ravnotežja in pravičnosti. Tako so bile v zadnjih štirih desetletjih v ospredju teme, s katerimi smo se spoprijemali: enakopravnost spolov, ekonomska pravičnost, politična korektnost…

Konjunkcija Saturna in Plutona v letu 2020 se bo dovršila v znamenju Kozoroga, znamenju pravil, hierarhije in politike. Konjukcija teh dveh planetov ne pomeni konca, saj vsakič, ko se dva planeta srečata, se začne nov cikel. Zato nas ne čaka nobena apokalipsa. Samo nov začetek. Je pa res, da ta konjukcija ni statični trenutek v času, ne pride en dan in nas naslednji že zapusti. To ni zunanji dogodek ali nekaj, s čimer se moramo začasno spoprijeti. Je odsev, kje trenutno je naše življenje.

Smo (ste) zadovoljni s svojim življenjem? Če ste, to pomeni, da ste sprejeli nekaj dobrih odločitev pred 38 leti, ko se je zadnjič dovršila takšna povezava teh dveh planetov. In če naše življenje ni takšno kot bi si želeli, imamo sedaj možnost, da to spremenimo, saj ta konjukcija pomeni nov začetek. In v luči novih začetkov je vse mogoče.

Saturn in Pluton sta v astrologiji najtežja planeta. Vsi se bojimo tranzitov Saturna in Plutona. Če imamo natalno slabše aspekte s Saturnom ali Plutonom, so to najtežji aspekti naše karte, saj zahtevajo največ dela. Toda zakaj mislite, da je tako? Mislite, da se vesolje samo jezi na nas in nas želi kaznovati s težkimi aspekti? Zakaj bi to storilo? Res je, da se Saturna in Plutona najtežje čuti. Naš porod je bil težak. Odraščanje je težko. Razmerja so težka. Težko je poskrbeti zase in svojo družino. Učiti se iz napak je težko. Ampak splača se. V nasprotnem primeru ne bi bili tukaj…

Saturn in Pluton – blagoslov v preobleki

Saturn in Pluton nista slaba fanta, za katera smo tako prepričani, da sta. Da, Saturn je odvisen od pravil. Toda kaj bi bil ta svet brez smeri? Da, Saturn je gospodar časa. Toda kaj bi bil ta svet brez premisleka? Saturn je gospodar karme, a kaj bi bil ta svet brez posledic? Pluton je Bog podzemlja. Toda kakšen bi bil dan brez noči? Kakšna bi bila svetloba brez sence? Kakšno bi bilo življenje brez smrti?

Navsezadnje se moramo vsi soočiti s svojimi strahovi in ​​omejitvami, ker so del življenja. Tako deluje življenje. Vendar nimamo vedno možnosti, da bi storili kaj glede svojih strahov in omejitev. K sreči se včasih vesolje poravna tako, da nam omogoča spremembe.

Konjukcija Saturna in Plutona bo prinesla globoko prestrukturiranje jedra našega bitja. Ne moremo se preprosto umakniti v svoj mehurček in čakati 13. januar 2020 (dan po točnem aspektu) in na to, da se bo kar zgodil nov svet in s tem tudi mi sami. Za razliko od drugih aspektov se bosta Saturn in Pluton povezala le enkrat. Torej, ne bomo imeli celega leta, da bi se tega lotili. S tem se ukvarjamo samo enkrat. Zato se moramo kar najbolje potruditi, saj druge konjukcije Saturna in Plutona ne bo.

Saturn je zadnji planet, viden s prostim očesom, je odličen učitelj, je ovira med materialnim svetom, kakršnega poznamo in možnostmi, ki presegajo ta materialni svet. Pluton je zadnji planet v našem osončju, je zadnja meja. Ne ve se kaj je zunaj Plutona.

Vendar vemo, da ko Saturn in Pluton združita moči, je ni stvari, ki je ne moreta doseči. In ko se mi naučimo, kaj Saturn in Pluton resnično želita od nas, postanemo odporni. In potem je ni stvari, ki je nebi mogli narediti in je ni ovire, ki je nebi mogli premagati.

Lahko tečemo stran od lekcije, ki nam jo dajeta Saturn in Pluton, lahko pa jo sprejmemo in se soočimo z njo.  Ampak če bežimo, ne bežimo samo pred težavami. Bežimo tudi pred možnostmi. Kako bi izgledala naša življenja, če bi se nehali skrivati? Kako bi se počutili, če bi se resnično odprli za življenje? Bi bile naše kariere bolj izpolnjujoče? Bi bili naši odnosi bolj ljubeči? Bi se končno počutili mirno na tem svetu?

Ko se lahko spopademo s Saturnom in Plutonom, se lahko lotimo česarkoli. In končno začnemo živeti.