Učinek Luninega mrka

Lunin mrk se dovrši, ko je Sonce točno nasproti Luni v bližini Luninih vozlov. Psihološko Luna predstavlja nezavedni um in spomine, Sonce pa odraža zavest duše. Luna nasproti Soncu lahko torej v zavesti sproži težave, zato da lahko vidimo česar do sedaj nismo.

Serija mrkov na osi Rak/Kozorog se je začela s Sončnim mrkom na 20 °Raka 13. julija 2018. Ta mrk nam torej lahko prinese vrhunec tistega, kar se je takrat začelo oz. kar se je začelo še prej, ob Sončnem mrku 11. julija 2010 (na 19 °Raka). Sezona mrkov na osi Rak/Kozorog traja do 5. julija 2020, ko se bo dovršil zadnji Lunin mrk v znamenju Kozoroga; to pomeni, da se približno dve leti ukvarjamo z isto temo, le na različne načine.

Mrki se periodično ponavljajo na približno isti stopinji. Lunin mrk na 19 ° Raka se je dovršil tudi 9. januarja 2001. Se spomnite, kaj se je takrat dogajalo v vašem življenju? Razmere, okoliščine, dogodki in ljudje, povezani z vašo osebno temo, so lahko v sozvočju s tistim, kar se je dogajalo takrat in celo 18 let pred tem, okoli leta 1983.

Usoda ali svobodna volja?

Ob vsaki inkarnaciji se rodimo s svojim lastnim načrtom, ki je običajno posledica prejšnjega razvoja naše duše. Ta načrt je zapisan v naši natalni karti. Na nas je ali se soočimo in spoprimemo z njim ali ne, nam pa vsaka ponovitev določene teme daje priložnost za nadaljnji razvoj naše duše. Če pa se mu upiramo, lahko postane vsakič znova intenzivnejše.

Če upoštevamo udeležbo Plutona in Saturna v tem mrku, se lahko znajdemo v situaciji, ko se počutimo kot da smo pod visokim pritiskom. To pa zato, ker ima Pluton moč, ki je izven našega nadzora. Ne moremo namreč zanikati ali izključiti njegovega vpliva, ki od nas zahteva preobrazbo.

Konjunkcija Plutona in Saturna nasproti Lune kaže na postopek ločevanja, odrekanja ali žrtvovanja, tudi zato, ker sta Sonce in Merkur blizu južnega Luninega vozla, ki ima učinek umika. Nekaj ​​je odstranjeno iz našega življenja ali pa se nam stvari in ljudje iz preteklosti vračajo, da bi nekaj zaključili. Luna se povezuje s severnim Luninim vozlom, ki nas vodi k nestrpnemu iskanju rakovskih tem. V tem času posamezniki lahko iščejo svojo cono udobja, prostor za čustveno varnost, lahko se vrnejo domov k staršem…

Pluton je do sedaj že razgradil/recikliral/preobrazil vsebino hiše Kozoroga v naših natalnih kartah. Južni vozel nas osvobaja naših najglobljih nezavednih vzorcev vedenja in situacij iz preteklosti, iz tega ali prejšnjih življenj. Vprašanja, povezana s strahom, zapuščenostjo, ločitvijo, pomanjkanjem, strogostjo (Saturn), obsesivnimi željami, manipulacijo, razočaranjem, odpovedovanjem, soodvisnostjo, travmami življenja in smrti (Pluton), bodo morda še potrebovala našo pozornost in reševanje. Preobrazba, ki jo uporablja ta sezona mrkov velja za tista področja, kjer je znamenje Raka v naših natalnih kartah. Ker se ta mrk dovrši v bližini Severnega vozla, je to vrhunec oz. popolna zavest o določenem procesu in pomaga nam dodati nekaj novega na tem področju.

Uran v Biku se obrača v direktno smer

Uran se je obrnil v retrogradno smer natanko pred petimi meseci, 11. avgusta 2019. Retrogradno obdobje je podobno napenjanju loka s puščico, da bi pridobili moč, ki je potrebna za izstrel oz. napredek. V času Uranove retrogradnosti je njegov učinek nepredvidljiv. Sicer točno vemo, kaj moramo spremeniti, ampak še ne vemo, kako. Kot da se njegova energija »ustekleniči«, moč pa se povečuje. Več je nemira, ljudje se lahko počutijo ujeti v svojih situacijah. ..

V tem času smo pregledovali vse, kar se je v naših življenju dogajalo od aprila do avgusta 2019 in preučevali kje potrebujemo spremembe in osvoboditev. Vprašanja, ki si jih je večina postavljala so bila: »Kaj moram izpustiti? Kakšne so posledice te spremembe? Kako bo videti življenje potem?«

Ko strelec spušča puščico, poti nazaj ni več.. torej, ko se Uran obrne v direktno smer, smo tako pripravljeni na pretresanje in razbijanje svojih najbolj trdovratnih načinov, vrednot, situacij, želja, navad, okoliščin, pogodb, dogovorov itd. Tema je seveda odvisna od hiše, ki jo zaseda tranzitni Uran, vendar bomo vsi zagotovo pripravljeni sprejeti svojo svobodo na nepredvidljiv način.